Поведінку Калашникова визнали неприпустимою (ДОПОВНЕНО)

19 Грудня 2006
2340
19 Грудня 2006
12:01

Поведінку Калашникова визнали неприпустимою (ДОПОВНЕНО)

2340
Поведінку Калашникова визнали неприпустимою (ДОПОВНЕНО)

19 грудня 2006 року Верховна рада 374 голосами прийняла постанову «Про звіт тимчасової парламентської слідчої комісії України з питань перешкоджання професійній діяльності журналістів каналу СТБ з боку народного депутата Калашникова О. І., яке відбулося 12  липня 2006 року біля будинку Верховної ради».


Зокрема
, ВР постановила:


1.
Цей звіт узяти до відома.

 

2. Визнати поведінку народного депутата України Калашникова О.І. під час інциденту 12 липня 2006 року біля будинку ВР неприпустимою і такою, що вимагає осуду.


3. Генеральній прокуратурі України сприяти завершенню у найкоротший строк прокуратурою міста Києва всебічного і об’єктивного досудового розслідування справи
56-1316.


4. Припинити повноваження Тимчасової слідчої комісії ВР з питань перешкоджання професійній діяльності журналістів каналу СТБ з боку народного депутата Калашникова О. І., яке відбулося 12  липня 2006 року біля будинку Верховної ради.


5. Ця постанова набирає чинності з дня її прийняття.

 

Пропозиція доповідаючого Степана Курпіля, голови Тимчасової слідчої комісії, визнати інцидент між журналістами СТБ та нардепом Калашниковим таким, що має ознаки перешкоджання професійній журналістській діяльності, не пройшла. Також депутати від опозиції, зокрема В’ячеслав Кириленко, пропонували поставити в порядок денний звіт Генеральної прокуратури про розслідування цієї справи. Але ця пропозиція також не набрала потрібної кількості голосів через те, що за нею взагалі не голосувала Партія регіонів, а представники антикризової коаліції не підтримали ці пропозиції.

Зі свого боку, телеканал СТБ підтримав рішення, оскільки, як говориться у повідомленні прес-службаи каналу, ТСК дала  інциденту "адекватну суспільно-політичну оцінку". СТБ висловив сподівання, що розслідування по справі перешкоджання професійній діяльності журналістів буде завершено найближчим часом, і правоохоронні органи відзвітують за результатами перед парламентом і громадськістю.

Як повідомлялося, 12 липня 2006 року група людей з Партії регіонів, серед яких був депутат Олег Калашников, завадила роботі телевізійної групи СТБ під стінами Верховної Ради. Вони силоміць відібрали касету у знімальної групи СТБ, журналістів було побито.
14 липня прокуратурою Печерського району міста Києва було порушено кримінальну справу за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.
15 грудня Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питання перешкоджання професійній діяльності журналістів СТБ з боку народного депутата О
лега Калашникова внесла на розгляд парламенту проект постанови, у якому запропонувала депутатам визнати поведінку Олега Калашникова неприпустимою і такою, що вимагає осуду

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2340
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду