У Азербайджані ув’язненний журналіст оголосив голодування

4 Грудня 2006
5863
4 Грудня 2006
14:53

У Азербайджані ув’язненний журналіст оголосив голодування

5863
У Азербайджані ув’язненний журналіст оголосив голодування

Журналіст Сакіт Західов, засуджений 4 жовтня до трьох років ув’язнення, приєднався до голодування своїх колег та правозахисників, середи яких його брат та головний редактор опозиційної газети „Азадліг” Ганімад Західов. Журналісти протестують проти репресивних заходів влади проти преси. ІМІ повідомляв, що 24 листопаду економічний суд Баку виніс рішення, за яким повинні були звільнити приміщення газета „Азадліг”, агенція новин „Тюран”, газета „Бізім Йол”. Рішення суду було виконано одразу ж за допомогою сил правопорядку. Того ж самого дня, Національна Рада телебачення та радіомовлення оголосила, що відбирає ліцензії у першого незалежного телеканалу ANS. Починаючи з другої половини дня канал припинив мовлення.

 

Серед учасників голодування представники видань „Азадліг”, „Міллі Йоль”, „Єні Мусават”, „Бізін Йол”, „Новое время”, „24 саат”, журналу „”Ганун” та агенції новин Туран. Журналісти зазначають, що боротимуться за ідеали демократії Ельмара Гусейнова. Гусейнова, головного редактора опозиційного щотижневого часопису „Монітор”, застрелили 2 березня 2005 року у Баку.

 

Західова, журналіста та письменника, засудили за те, що він мав при собі „героїн для особистого користування”. Сам Західов завжди відкидав свою провину і казав, що саме поліцейські підкинули йому у одяг наркотик. Його процес у апеляційному суді мав відкритися 1 грудня.

 

ІМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5863
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду