НСЖУ оголошує конкурс на кращий опублікований матеріал з тематики НАТО

27 Листопада 2006
8275
27 Листопада 2006
15:22

НСЖУ оголошує конкурс на кращий опублікований матеріал з тематики НАТО

8275
НСЖУ оголошує конкурс на кращий опублікований матеріал з тематики НАТО

Наводимо нижче офіційні положення конкурсу

1. Організатор:
Національна спілка журналістів України.

2. Мета:
• підтримка та роз’яснення реалізації національних інтересів України у сфері євроатлантичної інтеграції;
• сприяння досягненню суттєвого прогресу на таких напрямах, як стабілізація політичної та економічної системи держави, демократизація суспільства, створення дієвих механізмів демократичного цивільного контролю над Збройними Силами, проведення оборонної реформи та реформування сектору безпеки України, формування в українському суспільстві консенсусу щодо доцільності вступу країни до НАТО, вирішення проблем у двосторонніх відносинах з сусідніми країнами;
• розкриття стратегічних й середньострокових цілей і пріоритетів України на шляху євроатлантичної інтеграції, кінцевою метою якої є членство в НАТО;
• підтримка інформаційних проектів щодо політики євроатлантичної інтеграції України;
• опис конкретних заходів Цільового плану Україна-НАТО на 2006 рік у рамках Плану дій Україна-НАТО – як внутрішнього характеру, так і спільних заходів (імплементація яких відбувається за сприяння Північноатлантичного Альянсу);
• широке висвітлення важливих заходів НАТО (Ризький самміт за участю глав держав – членів НАТО, чергова Сесія ПА НАТО у Квебеку, які припадають на останню декаду листопада 2006 р.);
• силами ЗМІ наголосити на нагальній потребі в об’єднанні зусиль державних органів, громадських організацій, комерційних структур та мас-медіа з метою зміни суспільної свідомості на користь підвищення стандартів рівня життя людей та безпеки держави, якими послуговуються члени Євроатлантичного Альянсу.

3. Термін проведення:
22 листопада – 8 грудня 2006 року.

4. Учасники Конкурсу
громадяни України, які є штатними або позаштатними співробітниками всеукраїнських, регіональних чи місцевих друкованих ЗМІ та Інтернет-видань України.

5. Конкурсні роботи
• До участі в Конкурсі приймаються опубліковані в друкованих ЗМІ або розміщені в Інтернет-виданнях України протягом 2006 року (з 1 січня до 8 грудня включно) матеріали з тематики НАТО українською або російською мовами.
• Організатор Конкурсу має право зберігати та використовувати матеріали, надані учасниками, без попереднього узгодження чи грошового відшкодування.

6. Форма подання матеріалів
• На Конкурс надсилаються у трьох примірниках:
1) публікації у друкованих виданнях (оригінали чи копії, підписані керівником редакції та завірені печаткою) у складі трьох сторінок відповідної газети: з опублікованим матеріалом, з вихідними даними газети, з титульною сторінкою видання;
2) роздруковані з Інтернету матеріали онлайн-видань (із зазначенням адреси їх постійного розміщення).

• Матеріали разом із супроводжувальним листом (у довільній формі, завіреним печаткою редакції або власника Інтернет-видання та підписом керівника ЗМІ/Інтернет-видання) необхідно надіслати до 8 грудня 2006 року з поміткою «На конкурс «НАТО» за адресою НСЖУ: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 27-А.

• Контактна особа: керівник проектів НСЖУ Юрій Михайліченко 8-050-506.13.05; (044) 235-08-51 т/ф., 235-87-66; nsju@i.kiev.ua, info@nsju.net. Сайт в Інтернеті – http://nsju.org
• Організатор Конкурсу не розглядає заявки з недостовірною інформацією або заповнені нерозбірливо чи отримані після підбиття підсумків Конкурсу.

7. Журі
Для оцінювання конкурсних матеріалів створюється журі, яке очолює голова Національної спілки журналістів України Лубченко І.Ф.

8. Критерії оцінювання матеріалів:
• предметність (неголослівність) матеріалу;
• творчий підхід до конкурсного завдання;
• сила емоційного впливу матеріалу;
• дотримання принципів об’єктивності, повноти та точності інформації, законності її використання, поширення та зберігання.

9. Призовий фонд
 Загальний призовий фонд Конкурсу становить 24.000 гривень:
І премія (друкований ЗМІ) – 4000 грн.
І премія (Інтернет-видання) – 3000 грн.


ІІ премія (друкований ЗМІ) – 3000 грн.
ІІ премія (Інтернет-видання) – 2000 грн.

ІІІ премія (друкований ЗМІ) – 2000 грн.
ІІІ премія (Інтернет-видання) – 1000 грн.
Заохочувальні премії – 12 по 750 грн. кожна

Оскільки суми премій вказані з необхідними нарахуваннями, тому фактичні виплати переможцям Конкурсу будуть зменшені на суму сплати відповідних податків.
Журі має право за недостатньої якості конкурсних матеріалів на власний розсуд не призначати будь-які з І, ІІ та ІІІ премій. У такому разі вивільнений призовий фонд додається до фонду заохочувальних премій.
Заохочувальні премії присуджуватимуться зокрема і за висвітлення у різних сегментах стосунків України-НАТО (цивільне співробітництво; спільні наукові проекти; перепідготовка українських військовослужбовців, звільнених у запас; утилізація застарілого озброєння тощо).
Особи, що давали інтерв’ю, не можуть брати участі у Конкурсі та претендувати на частину премії.

10. Оголошення результатів Конкурсу
• Переможці та лауреати Конкурсу будуть оголошені 15 грудня 2006 року на сайті НСЖУ http://nsju.org
• Нагородження переможців і призерів відбудеться до 20 грудня в НСЖУ або на брифінгу в МЗС.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8275
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду