В статті до Дня Свободи Янукович «загубив» п'ятий стовп демократії

22 Листопада 2006
6740
22 Листопада 2006
18:25

В статті до Дня Свободи Янукович «загубив» п'ятий стовп демократії

6740
В статті до Дня Свободи Янукович «загубив» п'ятий стовп демократії

Прем’єр-міністр України Віктор Янукович у своєму зверненні "Сім стовпів, що підпирають небо нашої свободи", опублікованому газетою “День” в День Свободи, перерахував для українців "сім стовпів демократії". Але через те, що п’ятий стовп загадково загубився, їх залишилося лише шість.

Першим номером до списку стовпів демократії прем’єр оголосив Партію Регіонів з антикризовими співтоваришами.

“Ми будуємо наше майбутнє на своєрідних геркулесових стовпах, які підпирають небо нашої свободи. Першим із таких позитивів, чи стовпів, я назвав би той факт, що сьогодні усі без винятку політичні сили України сповідують демократичні вартості і сприяють розвитку сталих інститутів демократії. Це найміцніше і найважливіше підпертя "неба нашої свободи". Сповідування демократичних цінностей властиве, зокрема, політичним партіям, які складають основу парламентських фракцій, що утворили більшість у Верховній Раді...”

Серед інших стовпів української демократії прем’єр перерахував: "сплав демократії з політичною стабільністю”, реалізацію “важливих економічних реформ”.

“Продовжуючи логічний ряд стосовно стовпів, які підпирають небо нашої свободи, третім з них я назвав би боротьбу з корупцією, яку ми розпочали рішуче і безповоротно”.

В якості четвертої підпори Янукович згадав про “прозорість управління і забезпечення більшої відкритості всієї ділової інфраструктури в Україні шляхом створення надійної правової системи”.

Десь загубивши п’яту точку опертя, прем’єр одразу перейшов до шостої: “повага до власності, її недоторканності”.

Сімка вийшла підкреслено вільнодумною: “Сьомим стовпом нашої свободи, безперечно, є свобода слова”.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6740
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду