Мельниченко вирішив передати парламентській ТСК нові плівки

22 Листопада 2006
9629
22 Листопада 2006
11:00

Мельниченко вирішив передати парламентській ТСК нові плівки

9629
Мельниченко вирішив передати парламентській ТСК нові плівки

Колишній майор держохорони Микола Мельниченко має намір надавати записи тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради з контролю за розслідуванням справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це Мельниченко сказав в ефірі телекомпанії "НТН" 21 листопада.

"Я привіз у тому числі деякі записи, у тому числі нові матеріали... Я привіз в Україну матеріали й офіційно хочу їх передати тимчасовій слідчій комісії", - сказав Мельниченко.

За його словами, Генпрокуратура надає неправдиві відомості президенту й громадськості про те, що Мельниченко не надав свої записи й не йде на контакт зі слідчим для ефективного розслідування вбивства Гонгадзе.

У зв'язку з цим Мельниченко висловив недовіру Генпрокуратурі й має намір надалі надавати нові матеріали комісії Ради.

"Я хочу офіційно передати тимчасовій слідчій комісії все те саме плюс нові матеріали", - сказав Мельниченко.

Він підкреслив, що в нього є багато матеріалів, які підтверджують, що колишній президент Леонід Кучма є керівником злочинного угруповання, а екс-голова Ради Володимир Литвин був ініціатором багатьох злочинів, вчинених цим угрупованням.

"Я готовий надати більше матеріалів для доказу цього... Це великий матеріал, що потребує політичної свободи", - підкреслив Мельниченко.

Також він висловив надію, що влада країни в особі президента Віктора Ющенка, прем'єра Віктора Януковича і спікера Олександра Мороза сприятиме прискоренню розслідування цієї справи.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9629
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду