Президент України має намір застосувати право вето до закону «Про Кабінет Міністрів України»

17 Листопада 2006
4758
17 Листопада 2006
13:01

Президент України має намір застосувати право вето до закону «Про Кабінет Міністрів України»

4758
Президент України має намір застосувати право вето до закону «Про Кабінет Міністрів України»

Президент України Віктор Ющенко має намір застосувати право вето до закону «Про Кабінет Міністрів України», якщо при остаточному ухваленні до нього не буде внесено зміни. Про це Глава держави заявив сьогодні журналістам, коментуючи прийняття Верховною Радою у першому читанні урядового законопроекту про Кабінет міністрів. «У такому вигляді, в якому цей законопроект є сьогодні, я його не пропущу і накладу вето», – сказав В. Ющенко.

«Думаю, що і уряд, і Верховна Рада у цьому питанні пішли неправильною дорогою», – вважає Президент.

Він наголосив, що Кабінет міністрів сьогодні «є одним із провідних центрів української влади». «Якщо ми говоримо про повноваження цього інституту, особливості їх застосування, регламенти, відносини з Верховною Радою, Президентом України, я переконаний, що з самого початку це повинен бути процес, який консолідує, зосереджує у рамках навіть робочої групи», – підкреслив Віктор Ющенко.

Глава держави переконаний, що всі гілки влади повинні мати консолідовану позицію щодо цього документу. «Якщо у когось є бажання пройти односторонньо цю дорогу, я думаю, що воно безперспективне», – підкреслив Віктор Ющенко, додавши, що «непотрібно втрачати даремно дорогоцінний час на речі непродуктивного характеру».

Президент України нагадав, що як Глава держави вже висловлював свою думку відносно бачення моделі основної змістовної частини цього законопроекту. Він також нагадав, що вніс свій законопроект про Кабмін. «Якщо уряд бажає долучитись до цієї роботи – я буду дуже радий, я просив би, щоб ми виходили із конструктиву», – сказав В. Ющенко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4758
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду