СБУ виграла суд в «України молодої»

14 Листопада 2006
11391
14 Листопада 2006
13:09

СБУ виграла суд в «України молодої»

11391
СБУ виграла суд в «України молодої»

Шевченківський районний суд Києва задовольнив позови голови Служби безпеки України Ігоря Дріжчаного, радника прем’єра, колишнього голови СБУ Володимира Радченка, а також позов СБУ до газети «Україна молода» і визнав недостовірною публікацію газети.

Як повідомлялося, 1 червня «Україна молода» надрукувала статтю, що містить різку критику призначення Ігоря Дріжчаного головою СБУ і його діяльності на цій посаді. Після виходу публікації Віктор Ющенко доручив голові секретаріату президента Олегу Рибачуку перевірити викладені в ній факти. А пізніше і сам Дріжчаний звернувся до Генпрокурора Олександра Медведька з проханням перевірити факти, що компрометують його відомство.

Через місяць голова СБУ подав стосовно газети позов з вимогою спростувати неправдиві факти.

Крім того з аналогічною вимогою в Шевченківський райсуд звернувся колишній керівник СБУ Володимир Радченко, а також, власне, Служба безпеки України. Згідно з рішенням суду, всі три позови були об’єднані в одне провадження.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11391
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду