У Росії урядовцям заборонять критикувати владу

13 Листопада 2006
18357
13 Листопада 2006
14:38

У Росії урядовцям заборонять критикувати владу

18357
У Росії урядовцям заборонять критикувати владу
Представник Ради федерації Сергій Миронов вніс у п'ятницю в Державну думу законопроект, що забороняє держслужбовцям "допускати публічні вислови, думки і оцінки, у тому числі в ЗМІ, здатні завдати шкоди престижу РФ".

У прес-службі спікера прикладом таких висловів вважають критичні заяви на адресу російської влади екс-радника президента Андрія Іларіонова. Депутати вважають, що перш ніж приймати поправку, необхідно зрозуміти, що вважати "шкодою для престижу РФ", - передає «Newsru. Сom».

Поправка до закону "Про державну цивільну службу РФ", запропонована спікером Ради федерації і за сумісництвом лідером партії «Справедлива Росія. Родина/Пенсионери/Жызнь» Сергієм Мироновим, передбачає розширення переліку обмежень, що накладаються на урядовців.

Зокрема, спікер пропонує заборонити держслужбовцям "допускати публічні вислови, думки і оцінки, у тому числі в засобах масової інформації, які можуть завдати збитку престижу РФ".

Діючий в РФ закон забороняє держслужбовцю "допускати публічні вислови, думки і оцінки, у тому числі в ЗМІ, відносно діяльності держорганів, їх керівників, включаючи рішення вищестоящого держоргану або держоргану, в якому держслужбовець заміщає посаду цивільної служби, якщо це не входить в його посадові обов'язки".
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18357
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду