До 100 днів діяльності Кабміну ЦСД "Софія" представив результати опитування на тему оцінки населенням діяльності уряду

7 Листопада 2006
4055
7 Листопада 2006
18:15

До 100 днів діяльності Кабміну ЦСД "Софія" представив результати опитування на тему оцінки населенням діяльності уряду

4055
До 100 днів діяльності Кабміну ЦСД "Софія" представив результати опитування на тему оцінки населенням діяльності уряду
Центром соціальних досліджень “Софія” з 19 по 26 жовтня 2006 р. було проведене опитування дорослого населення України з метою з’ясування оцінки населенням роботи уряду.
За результатами опитування виявилось, що теперішній уряд має значний кредит довіри з боку населення: 12,9% позитивно оцінюють роботу уряду, 30,9% опитаних вважають, що ще рано давати оцінку діяльності Кабінету Міністрів. Чверть (24,8%) опитаних взагалі не дали однозначної оцінки роботі уряду, характеризуючи її почасти позитивно, почасти негативно. Переважна більшість опитаних вважає, що уряд В.Януковича працює або краще, ніж попередній уряд Єханурова (вказали 33,8% опитаних), або так само (36,0%). Тільки один з п'яти опитаних (19,0%) вважає, що теперішній уряд працює тою чи іншою мірою гірше, ніж попередній уряд. Роботу самого В. Януковича на посту прем’єр-міністра позитивно оцінюють 45,3% опитаних – щоправда, зазначається, що така висока в даному випадку оцінка почасти є показником політичної підтримки з боку прибічників Партії регіонів. Крім того, більшість (57,7%) опитаних вважають, що В.Янукович, перебуваючи на посту Прем'єр-міністра України, виконує свої передвиборні обіцянки, або принаймні намагається це робити.
Роботу уряду негативно оцінили близько чверті (26,6%) опитаних. Як показав аналіз, на оцінку істотно впливають партійні уподобання респондентів. Найбільш критично характеризують діяльність Кабінету Міністрів – прибічники “Нашої України” та “Батьківщини”.
Найбільш успішною діяльність нинішнього уряду є у сферах розвитку співробітництва з Росією, забезпечення своєчасності виплати зарплат, стипендій і т.п., а також забезпечення прав на використання рідної мови. Найменш успішною – у сферах стримування цін, підвищення рівня виплат та боротьби з корупцією.
Якби парламентські вибори відбувалися найближчої неділі, то за Партію регіонів проголосували б 37,4% респондентів (з тих, які братимуть участь у голосуванні), за партію „Батьківщина” – 23,7%, за Народний союз „Наша Україна” – 9,6%, за КПУ – 5,0%,             за СПУ – 2,9%.
Лідером президентського рейтингу є В.Янукович (36,7% виборців проголосували б за нього, якби вибори відбувалися цієї неділі). Найкращі шанси вийти до другого туру президентських виборів мають також Ю.Тимошенко (21,9%) та В.Ющенко(14,6%).
Загалом було опитано 2024 респондента. Вибірка опитування за статтю, віком, регіоном проживання та типом поселення репрезентує населення України віком від 18 років і старше. Метод опитування – стандартизоване інтерв’ю („віч-на-віч”) за місцем проживання респондента (на дому). Опитування проводилося у всіх областях України, АР Крим, Києві та Севастополі (загалом у 132 населених пунктах). Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4055
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду