Кримськотатарські ЗМІ протестують проти розпалювання релігійної ворожнечі на державній ТРК «Крым»

4 Листопада 2006
7910
4 Листопада 2006
07:47

Кримськотатарські ЗМІ протестують проти розпалювання релігійної ворожнечі на державній ТРК «Крым»

7910
Кримськотатарські ЗМІ протестують проти розпалювання релігійної ворожнечі на державній ТРК  «Крым»

Кримськотатарське радіо «Мейдан» та канал АТР звернулись із відкритим листом до голови Верховної Ради Автономної республіки Крим Анатолія Гриценка.

 

У ньому коллектив журналістів звертає увагу парламенту АРК на факт трансляції в ефірі Державної Телерадіокомпанії «Крим» телевізійного фільму під назвою «Невесты Аллаха» з циклу «Совершенно секретно» російської телекомпанії НТВ. Фільм був продемонстрований 2 листопада о 22.00.

 

Фільм містить численні кадри з війни в Чечні, супроводжуваних субєктивними і не завжди адекватними оцінками авторів. Кримськотатарські журналісти називають фільм маніпулятивним і таким, що створює ґрунт для подальших політичних спекуляцій на темі ісламу та мусульманської громади в Криму.

 

На думку авторів листа, демонстрація цього фільму не сприяє зміцненню міжнаціонального миру в Криму, а  навпаки, погіршує й без того непросту ситуацію у сфері міжнаціональних відносин.

 

Автори листа також ставлять декілька запитань до спікера кримського парламенту. Чому керівництво державної телерадіокомпанії «Крим», фінансованої з бюджету, включило в сітку мовлення цей фільм? На яких умовах відбувалась трансляція? Чому фільм, знятий у Росії кілька років тому, видався актуальним саме зараз?

 

Копії листа надіслані до постійного представника Президента України в Криму Геннадія Москаля та Голови Ради Міністрів АРК Віктора Плакіди.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7910
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду