УПЦ КП критикує телеканали України за неналежне висвітлення подій із вшанування 1700-ліття великомучениці Варвари

31 Жовтня 2006
9257
31 Жовтня 2006
10:53

УПЦ КП критикує телеканали України за неналежне висвітлення подій із вшанування 1700-ліття великомучениці Варвари

9257
УПЦ КП критикує телеканали України за неналежне висвітлення подій із вшанування 1700-ліття великомучениці Варвари

В УПЦ КП стверджують, що ЗМІ проігнорували заходи, присвяченні 1700-літтю мучеництва святої Варвари. Хоча представники телеканалів 1+1, Інтер, НТН, 5 каналу і були на заходах та знімали відеорепортажі, проте їх не показали. Натомість висвітлювалися інші релігійні події, які є чужими для українського духовного простору. Інформацію про святкування 1700-ліття великомучениці подав один канал ТРК Київ, біглою строкою внизу висвітлив це Інтер без відеорепортажу. «Ми можемо бути впевненими, що це є свідома руйнація традиційної духовності в Україні і безпосередню участь у цьому беруть ЗМІ», – сказано у повідомленні «Київських єпархіальних відомостей».

Хресний хід з мощами святої Варвари відбувся 22 жовтня, об 11 годині ранку. Почався він з Володимирського собору. Маршрут ходи був таким: Володимирський собор (бульв. Шевченка, 20) – бульв. Шевченка – Бессарабська пл. – Хрещатик – Майдан Незалежності – вул. Михайлівська – Михайлівська пл. – Михайлівський Золотоверхий монастир – вул. Володимирська – Володимирський собор.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9257
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду