В Азербайджані з 1 січня заборонено ретранслювати західні радіостанції

27 Жовтня 2006
6544
27 Жовтня 2006
16:04

В Азербайджані з 1 січня заборонено ретранслювати західні радіостанції

6544
В Азербайджані з 1 січня заборонено ретранслювати західні радіостанції

Влада Азербайджану прийняла рішення заборонити з 1 січня 2007 року місцевим радіостанціям ретранслювати мовлення провідних західних радіостанцій - «Голос Америки», Бі-Бі-Сі, «Радіо Свобода/Вільна Європа». Про такий намір у середу заявив голова державної ради з радіомовлення Нуширрін Махаррамов.

 

Це рішення він пояснив тим, що в жодної азербайджанської радіомовної компанії немає ліцензії на ретрансляцію іноземних радіостанцій.

 

Утім, влада Азербайджану все ж таки залишили трьом провідним західним радіостанціям можливість мовити на території країни. Для цього, за словами голови держради, Бі-Бі-Сі та «Радіо Свобода» повинні отримати в Баку відповідні ліцензії. Азербайджанська влада також готова розпочати переговори з радіостанцією «Голос Америки» про виділення їй частоти для мовлення на території республіки.

 

У відповідь на запитання про причини раптової цікавості держради до ретрансляції західних радіостанцій, які вже багато років використовують частоти місцевих компаній, голова державної ради відповів, що його відомство було створене лише три роки тому, і перші два роки займалось переважно вирішенням організаційних питань. До іноземного мовлення руки дійшли тільки зараз.

 

З трьох згаданих радіостанцій це рішення прокоментували лише в Бі-Бі-Сі. Радіостанція заявила, що вона уважно вивчає ситуацію і має намір і надалі пропонувати свою продукцію слухачам Азербайджану.

 

«Коммерсантъ-Украина»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6544
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду