Фільм «Про мишей і людей» увійшов у десятку кращих програм Європи на фестивалі PRIX EUROPA 2006

25 Жовтня 2006
16237
25 Жовтня 2006
18:04

Фільм «Про мишей і людей» увійшов у десятку кращих програм Європи на фестивалі PRIX EUROPA 2006

16237
Фільм «Про мишей і людей» увійшов у десятку  кращих програм Європи на фестивалі PRIX EUROPA 2006

На 20-му ювілейному фестивалі PRIX EUROPA 2006 («Приз Європи 2006»), який завершився у Берліні, у категорії TV Current Affairs (події сьогодення) фільм «Про мишей і людей» набрав 5,5 балів (за 10-бальною шкалою) та посів 7-ме місце з розривом від переможця в 1,2 бала.  
Про це повідомив сьогодні продюсерський центр "Закрита Зона".
Фестиваль
PRIX EUROPA 2006 відбувався у Берліні і цього року він був ювілейним – 20-м. На сьогодні цей фестиваль є найпрестижнішим відзначенням у галузі електронних мас-медіа на континенті і відбувається під егідою Ради Європи. Цього року заявки на участь у фестивалі подали телевізійники з 35 країн Європи, загальною кількістю понад 700 проектів у 7-ми фестивальних номінаціях.  
Фільм «Про мишей і людей» із циклу програм «Перший відділ» (режисер Олексій Павлійчук, автор Федір Сидорук) вийшов в ефір 5 каналу 12.04.2006 року  і був присвячений проблемам ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС.

 
Для Продюсерського центру «Закрита зона» це вже друге європейське визнання. На фестивалі PRIX EUROPA 2004 програма «Закрита Зона» - «ДУСя. Державне управління справами» також увійшла в десятку найкращих телепрограм Європи, посівши 8 місце в категорії TV Current Affairs.

 
Володимир Арєв, генеральний продюсер Продюсерського центру «Закрита зона»: «На сьогодні вже можна стверджувати про конкурентоспроможність українського продукту на європейському ринку. Той факт, що ми випередили представлені фільми таких потужних телекомпаній, як ВВС (UK), ARTE GEIE (France), ZDF (Germany), говорить про відродження та стрімке зростання української документалістики, і перше визнання нашого продукту у 2004 році не було випадковістю. Фактом зацікавленості європейської професійної та глядацької аудиторії я вважаю значну кількість пропозицій співпраці, які надходять до нас від відомих європейських телеканалів від моменту презентації наших фільмів на фестивалі.»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16237
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду