Інститут Медіа Права спробує розібратись у структурі власності «Студії «1+1»

24 Жовтня 2006
19530
24 Жовтня 2006
12:52

Інститут Медіа Права спробує розібратись у структурі власності «Студії «1+1»

19530
Інститут Медіа Права спробує розібратись у структурі власності «Студії «1+1»

Інститут Медіа Права надіслав лист компанії Central European Media Enterprises з проханням офіційно уточнити, якою саме часткою «Студії «1+1» ця компанія володіє.

 

Приводом для такого звернення стала суперечлива інформація про участь СМЕ у «плюсах». З одного боку, відповідно до інформації, отриманої Інститутом Медіа Права з офіційних джерел, 70% «Студії «1+1» належить Олександру Юхимовичу Роднянського, а решта – 30% - іноземному підприємству «Інтер Медіа». Засновником «Інтер-Медіа» (з часткою у статутному фонді 100%), за даними ЄДРПОУ станом на 1 грудня 2005 року, є фірма INNOVA Film GmbH, зареєстрована в Дюссельдорфі, Німеччина. З іншого боку, на сайті СМЕ вказано, що їй належить 60% «1+1».

 

В Інтернеті опублікований текст угоди від 25 жовтня 1996 року, відповідно до якої СМЕ у 1996 році набула 50% права власності у Innova Film Gmbh, викупивши їх у панів Роднянського і Фуксмана.

 

Інститут Медіа Права сподівається, що СМЕ поставить крапку в цьому питанні чіткою відповіддю на три запитання:

1. Чи володіє СМЕ прямо або опосередковано часткою у Innova Film Gmbh? Який розмір цієї частки?

2. Чи є інформація про купівлю Innova достовірною?

3. Яким чином СМЕ має 60% економічного інтересу у «Студії «1+1», як це стверджується на сайті СМЕ? («CME currently owns a 60% economic interest in Studio 1+1»).  

 

Інститут Медіа Права є громадською організацією, яка ставить за мету захист права на свободу слова та свободу інформації, сприяння вільному поширенню інформації та розвитку незалежних засобів масової інформації.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19530
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду