Генпрокуратура відмовилась порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання знімальній групі 5 каналу

19 Жовтня 2006
12970
19 Жовтня 2006
14:23

Генпрокуратура відмовилась порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання знімальній групі 5 каналу

12970
Генпрокуратура відмовилась порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання знімальній групі 5 каналу

Генеральна прокуратура України відмовилася порушувати кримінальну справу за фактом перешкоджання знімальній групі 5 каналу на території Києво-Печерської лаври без пояснення причин відмови. Розглянувши скаргу Медіа-профспілки слідчі дійшли висновку, що прокуратура міста Києва правомірно відмовила журналістці Наталії Тугузовій у порушенні справи «за відсутністю складу злочину».

 

«Підстав для скасування цієї постанови Генеральною прокуратурою України немає», – сказано в листі за підписом Сергія Гулицького, заступника начальника управління нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими органів прокуратури.

 

При цьому у Генпрокуратурі роз’яснили, що «постанову про відмову в порушенні кримінальної справи Тугузова Н. В. має право оскаржити до суду в порядку і межах строків, встановлених ст. 236 -1 КПК України», – сказано у листі Сергія Гулицького.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 28 серпня 2006 року на території Києво-Печерської Лаври стався конфлікт між знімальною групою 5 каналу і представниками церкви на чолі з настоятелем Києво-Печерської Лаври архієпископом Павлом. Владика та інші священики силоміць відібрали у знімальної групи відеокамеру, вилучили касету і побили оператора Олександра Плотнікова.

 

8 вересня київська прокуратура відмовилася порушувати кримінальну справу по факту перешкоджання професійній діяльності журналіста на підставі п. 2 ст. 6 КПК України (за відсутністю складу злочину).

Прес-служба Медіа-профспілки

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12970
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду