CFJ переосмислює фах журналіста

13 Жовтня 2006
5836
13 Жовтня 2006
13:01

CFJ переосмислює фах журналіста

5836
CFJ переосмислює фах журналіста
На честь свого 60-річчя французький Центр освіти журналістів (Centre de formation des journalistes) випустив збірник роздумів 40 видатних журналістів щодо майбутнього професії. «Журналіст втратив монополію на виробництво інформації, і ця новина змінює усе», - зазначає один з авторів збірника. Хто під час Мундіалю розповсюдив у Інтернеті відео з попередніми скандальними виходками італійського футболіста Матерацці? Не журналіст, то був автор блогу! – пише сьогодні «Le Figaro». У Франції преса особливо зазнала конкуренції нових діючих осіб у інтернеті. По-перш за все через блоги. По-друге, кризу статусу журналістів: «Дискредитовані у суспільній думці, втратили любов читачів, поступове зменшення рекламних джерел фінансування».

Проте цьому галасу навколо «надто медіатизованого всесвіту, нам як і раніше потрібні люди, котрі вміють доходити до суті»,- зазначає Пьєр Бріансон, журналіст, колишній директор агенції «Dow Jones» у Парижі. Єдиний засіб – повернутися до фундаментальних засад у журналістиці, тобто відправлятися на пошук інформації, потім передавати її. Ц е означає «відродити культуру журналістики розслідувань у світі, де інформація «форматується», найти рівновагу між ефективністю технологій комунікацій та стадним менталітетом».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5836
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду