Волинська незалежна медіа-профспілка збирається виробити власний Кодекс журналістської честі

12 Жовтня 2006
7509
12 Жовтня 2006
16:30

Волинська незалежна медіа-профспілка збирається виробити власний Кодекс журналістської честі

7509
Волинська незалежна медіа-профспілка збирається виробити власний Кодекс журналістської честі

Актив Волинської незалежної медіа-профспілки під час свого засідання 11 жовтня дійшов висновку про необхідність вироблення власного Кодексу журналістської честі, якого мають дотримуватися її члени. До цього спонукають випадки недобросовісної конкуренції з боку окремих колег, у тому числі й з’ясування стосунків на інтернет-форумах. Про це повідомив власкор ЗІКу.

Розглядаючи заяви про вступ до медіа-профспілки нових членів, актив Волинської незалежної медіа-профспілки дійшов висновку, що кожен новий член профспілки має дати старшим колегам письмове зобов’язання дотримуватися Кодексу журналістської честі, який включатиме ряд вимог етичного та ціннісно-морального характеру.

Окрім того, вирішено, що прийом нових членів буде відбуватись у їх присутності, аби кожному претенденту була можливість персонально задати запитання, зокрема щодо його розуміння журналістської солідарності та готовності відстоювати порушені права колег.

Довідка ЗІКу.

Волинська незалежна медіа-профспілка була створена у серпні 2006 року, наразі вона налічує 14 членів. Незалежна медіа-профспілка України, структурним підрозділом якої є ВНМП, нещодавно прийнята до Міжнародної асоціації журналістів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7509
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду