«Єдине вікно» значно покращить роботу Національної ради

11 Жовтня 2006
15124
11 Жовтня 2006
17:31

«Єдине вікно» значно покращить роботу Національної ради

15124
«Єдине вікно» значно покращить роботу Національної ради

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на своєму черговому засіданні, яке відбулося 11 жовтня, розглянула майже півсотні питань. Більшість з них можна поділити на два великі блоки: про видачу ліцензій на ефірне мовлення телерадіокомпаніям та провайдерам програмної послуги та про результати перевірки компаній.

 

Через відсутність потрібних документів члени Нацради вирішили залишити без розгляду заяви на видачу та переоформлення ліцензій 13 різних товариств. Зокрема залишені без розгляду заяви ПП «ТРК «Артем» (м.Костопіль Рівненської області), ТОВ «13 канал і БМ студія» (с. Нересниця Тячівського району Закарпатської області), ТОВ «Інтеркабельбуд» (м. Горлівка, що на Донеччині) та інші.

 

Щодо результатів перевірок, то переважно вони взяті до відома. Двом компаніям оголошено попередження: ПП ТРК «Зеніт» с. Негрово Іршавського району Закарпатської та ПП ТРК «Sattel», м. Красний Лиман Донецької області. Нацрада зобов’язала ПП «Колумбус» з м. Тернопіль привести свою діяльність у відповідність до законодавства.

 

 

На брифінгу, який  відбувся після засідання Національної ради перший заступник голови Національної ради Юрий Сторожук зазначив, що нарешті затверджено зміст нового бланку ліцензії на мовлення та ліцензії провайдера програмної послуги. Це значно поліпшить роботу Нацради, оскільки раніше надходила велика кількість прохань щодо внесення змін до бланків. Тепер ліцензія буде єдиною, а зміни вноситимуться до додатків.

 

Ще два рішення Національної ради покращать її роботу: затвердження Порядку роботи сектору прийому ліцензійної документації та порядку прийому ліцензійних документів телерадіоорганізацій.

 

«Ми запровадили блок «Єдиного вікна», який тепер прийматиме документи від ТРК. Раніше пакет документів повинен був обійти всі служби, тепер ліцензійний відділ сам перевірятиме їх наявність», – сказав Юрій Сторожук.

 

Світлана Остапа, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15124
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тетяна, м.Тернопіль
6035 дн. тому
Кабельний оператор "Колумбус" найгірший у м.Тернополі, чому саме вони будуть здійснювати свою діяльність замість "Сателіт" та "Беркут"? Користувачі дуже незадоволені, але альтернативи немає.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду