Відбулася прес-конференція на тему «Новий етап розвитку 5 каналу»

5 Жовтня 2006
9274
5 Жовтня 2006
13:31

Відбулася прес-конференція на тему «Новий етап розвитку 5 каналу»

9274
Відбулася прес-конференція на тему «Новий етап розвитку 5 каналу»

Прес-конференція на тему «Новий етап розвитку 5 каналу» відбулася 5 жовтня в агенції «Інтерфакс-Україна». Участь у ній взяли засновник каналу Петро Прошенко, генеральний директор Іван Адамчук, шеф-редактор Олександр Народецький та голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко.

 

Пряма трансляція конференції розпочалась о 12.50. Шеф-редактор каналу Олександр Народецький, що виконував роль ведучого, розповів про плани керівництва каналу. Зокрема, він  заявив про посилення діяльності зі збору власної інформації як за кордоном (передбачається відкриття представництва у Брюсселі), так і в регіонах.

 

За словами Народецького, головною проблемою каналу пов'язані з іміджем. 75% глядачів, за його словами, вважають канал заангажованими та упередженими. „Опитування свідчать, що нас сприймають не так, як нам би хотілось,” – зауважив він, і згадав про видатну громадянсько-політичну місію каналу за часів Помаранчевої революції. Над іміджем каналу повинні працювати всі його працівники, аби повернути глядачам віру в незалежність і незаангажованість 5-го – це позиція власників каналу.

 

Ініціатива створення Громадської ради також походить від власників 5 каналу. Іван Адамчук зазначив, що така ідея обговорювалась у колективі вже давно. Він сподівається, що участь Громадської ради у роботі каналу сприятиме підвищенню професійного рівня журналістів.

 

Згоду на свою участь у Громадській раді вже дали Ігор Юхновський, Андрій Шевченко, В'ячеслав Брюховецький, Мирослав Попович, Роман Лубківський, Семен Глузман, Борис Патон, Ада Роговцева, Євген Захаров, Оксана Білозір, Євген Сверстюк, Микола Рябчук. В процесі переговорів із керівництвом каналу перебувають Сергій Бубка, Борис Олійник, Вадим Писарев, Іван Вакарчук, Ліна Костенко, Оксана Забужко, Атена Пашко, Григорій Грабович та інші.

 

Андрій Шевченко назвав прес-конференцію підтвердженням свободи слова та зробив історичний екскурс, згадавши про підписання в 2003 році „Угоди про взаєморозуміння”. Він висловив жаль із того приводу, що в Громадську раду не ввійшов Роман Скрипін (свою позицію щодо сучасного стану 5 каналу Роман нещодавно висловив у інтерв'ю „ТК”).  Андрій Віталійович пожартував, що „у членів Громадської ради є одне право – дивитися 5 канал”.

 

Відомий політичний діяч Ігор Юхновський висловив своє бачення ролі Громадської ради у житті каналу. Після цього Олександр Народецький надав слово Петру Порошенку. Власник каналу подякував усім співзасновникам каналу за те, що „втягнули” його у цей проект. Він висловив незгоду з самокритичними висловами Народецького та Адамчука, сказавши, що ставиться до 5 каналу, як до своєї дитини. На думку Петра Олексійовича, найголовніше – зберегти дух каналу.

 

В умовах, коли, на жаль, в країні відсутнє громадське телебачення, і навряд чи в найближчі місяці воно буде створене, хоча кількість прихильників його збільшується, тим, що сьогодні певні стандарти громадського телебачення будуть впроваджені Громадською радою 5 каналу, можна пишатися,” – сказав Петро Порошенко. Після цього Олександр Народецький запросив учасників підписати Угоду про взаєморозуміння. Текст обіцяли оприлюднити на сайті каналу, хоча, у відповідь на запитання кореспондента "ТК" щодо змін у новому тексті угоди Олександр Народецький заявив, що в ньому немає нічого нового в порівнянні з Засадами редакційної політики 5 каналу, підписаними в 2003 році. Петро Порошенко додав, що своїми підписами учасники прес-конференції засвідчують вірність засадам, випробуваним трьома роками роботи каналу. Після цього трансляція була перервана новинами, хоча журналісти щойно почали ставити запитання. Після завершення випуску новин 5 канал почав транслювати засідання Верховної Ради.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9274
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду