У Криму немає жодної телерадіокомпанії, де б домінував вітчизняний продукт

4 Жовтня 2006
16192
4 Жовтня 2006
21:21

У Криму немає жодної телерадіокомпанії, де б домінував вітчизняний продукт

16192
У Криму немає жодної телерадіокомпанії, де б домінував вітчизняний продукт

4 жовтня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на своєму черговому засіданні розглянула ряд планових питань: про видачу ліцензій на ефірне мовлення телерадіокомпаніям та провайдерам програмної послуги; про результати перевірки компаній.

 

Вирішено видати ліцензії Козятинському КП  «Телерадіомовна редакція «Погляд» та безпосередньо редакції «Погляд» (Вінницька область).  Не отримало ліцензії ТзОВ «Телекомпанія «БЕРЕГ-ТВ» с. Мала Бийгань Берегівського району Закарпатської області через відсутність деяких необхідних документів.

 

Крім того, Національна рада не розглянула заяви на ліцензування восьми телерадіоорганізацій у зв’язку з недотриманням ними певних умов Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

 

За результатами перевірки винесено попередження ДП телевізійних систем «Квант» ВАТ «Атомсервіс», м. Южноукрїнськ Миколаївської області; Київській ДРТРК; ТОВ Незалежній ТРК «Норма-ТВ», м.Одеса (до речі, це вже повторне попередження, вирішено розглянути ще раз це питання через місяць); ПП ТРК «Тонус», Автономна Республіка Крим; ТОВ «Телестудія «Астра-ТБ», м. Гірник Донецької області. Результати повторної перевірки ТОВ ТРК «Телемережа», м. Новомосковськ Дніпропетровської області взято до відома.

 

На брифінгу, який  відбувся після засідання Національної ради, було зазначено, що продовжуються перевірки телерадіокомпаній в Автономній республіці Крим. Нацрадою зафіксована велика кількість порушень, про які вже зазначалося на попередньому засіданні: незаконне використання державних інформаційних мереж (зокрема проводового радіо), порушення норм ретрансляції тощо.

 

На запитання журналістів, як Національна рада відреагувала на заяву представника Президента в Криму  Геннадія Москаля, Віталій Шевченко відповів, що поки що не бачив офіційної заяви. Щодо самого прохання пана Москаля, а саме не закривати «Транс-М-Радіо» за трансляцію російською мовою, члени Нацради повідомили, що дане радіо позбавили ліцензії не через трансляцію російською, не у мові справа. А в тому, що воно без погодження ретранслює зарубіжне (Російської Федерації) радіо. Кримські телерадіомовники мають право згідно з ліцензіями, виданими ще до вступу в силу Закону України «Про телебачення і радіомовлення», транслювати до 70 % програм неукраїнською мовою. А насправді вони мають усі 96%.

 

«Ви не знайдете жодної телерадіокомпанії в Криму, де домінував би вітчизняний продукт, я вже не кажу про українську мову, - зазначив голова Нацради Віталі Шевченко. – Хоча відповідно до нового Закону ці питання регулюються набагато жорсткіше».

 

Світлана Остапа, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16192
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду