Олесь Бузина: «За законами Давньої Русі гравці «Teen-рингу» були б повнолітніми»

3 Жовтня 2006
4814
3 Жовтня 2006
17:12

Олесь Бузина: «За законами Давньої Русі гравці «Teen-рингу» були б повнолітніми»

4814
Олесь Бузина: «За законами Давньої Русі гравці «Teen-рингу» були б повнолітніми»

Як уже повідомляла «Детектор медіа», 14 жовтня в ефірі каналу «Інтер» з'явиться улюблена телевізійна гра інтелектуалів - «Брейн-ринг». До уваги глядачів представлять молодіжну версію гри - «Teen-ринг». Режисером-постановником проекту став ведучий російського «Брейн-ринга», продюсер російської компанії «Игра» Олексій Козлов, а продюсером – відомий ведучий та телепродюсер Ігор Кондратюк. Запитання для юних гравців вигадуватиме відомий телеведучий і ветеран гри «Що?Де?Коли?» Борис Бурда. Та найбільшою несподіванкою для всіх стало прізвище ведучого. Це скандальний український журналіст та письменник, автор численних викривальних публікацій, що змальовують не в найкращому світлі класиків української літератури – Олесь Бузина.

 

Олесь розповів «ТК», що вже має досвід ведучого молодіжних телепрограм – працював у такій ролі в 1999 році на каналі «1+1». Крім того, він долучився до створення програм «Телеманія» («1+1») та «25-й кадр» (Новий канал).

 

Новий проект, за словами ведучого, дивитимуться всі вікові категорії. Гравцями будуть старшокласники (13-15 років). На його думку, нічого поганого, маючи в команді таких інтелектуалів, як Козлов і Бурда, зробити просто не можна.

 

- Але ж змагатися будуть майже діти!

- Не майже діти, а  люди, які переходять у 13-літній вік! Вони вважалися повнолітніми навіть по законодавству Давньої Русі. Повноліття наступало в 13 років згідно з Церковним уставом 11-12 століть.

 

- За Сухомлинським цей період називають часом „народження громадянина” в дитині...

- Це період, коли людина досягає повної фізіологічної зрілості. За царату хлопці в 13 років вже були офіцерами, а дівчат на Давній Русі вже в 13 років видавали заміж.

 

- Плануєте, що аудиторія буде різновікова, але на інтелектуальне змагання запрошуєте „наймолодших дорослих”, яким бракує життєвого досвіду?

- Це вік, коли мозок працює якнайшвидше і людина в цьому віці вже достатньо ерудована. Серед ерудованих людей важко знайти таких, у яких би швидше за 13-15 річних працював мозок.

 

- Ви вирішили, що саме ці швидкі „мізки” додадуть передачам динаміки і тим зроблять проект  цікавішим?

- На телебаченні багато цікавого. Знаєте, коли на телебаченні повільно роздягається  красива дівчина – це теж будуть дивитися. Якщо вона буде швидко роздягатися і швидко одягатися – то це не буде так видовищно.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4814
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду