Янукович планує з нового року обирати губернаторів

29 Вересня 2006
4567
29 Вересня 2006
16:40

Янукович планує з нового року обирати губернаторів

4567
Янукович планує з нового року обирати губернаторів

Прем’єр-міністр України на зустрічі з господарським активом Донецької області заявив, що з початку 2007 року будуть знищені обласні та районні держадміністрації, повідомляє «Остров».

За його словами, вже на осінній сесії Верховна Рада України розгляне закон про місцеве самоуправління, який надасть можливість місцевій владі самій формувати регіональну політику. А саме приймати такі документи й рішення, згідно з якими будуть жити регіони.

Віктор Янукович заявив: «Якщо ми на осінній сесії розглянемо цей законопроект, то вже з нового року в регіонах будуть нові відносини вибудовуватися. Не буде обласних державних адміністрацій, будуть обласні виконавчі комітети, будуть районні виконкоми. Ви вже будете обирати керівників. І вже відповідальність будуть нести керівники перед своїми виборцями. А вертикаль виконавчої влади ми будемо вибудовувати, і наші відносини з регіонами будуть партнерськими. Звичайно, безумовно, у вас буде представлена центральна влада різноманітними контролюючими органами в регіонах, звичайно ж ми будемо слідкувати і забезпечувати фіскальну політику».

Згодом коментуючи це питання для журналістів, прем’єр-міністр погодився, що Президент також має право створювати свої регіональні та міжрегіональні представництва.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4567
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду