Олег Калашников: «Конфлікту з журналістами СТБ в мене не було, і вони підтвердили це в прокуратурі»

27 Вересня 2006
18684
27 Вересня 2006
16:09

Олег Калашников: «Конфлікту з журналістами СТБ в мене не було, і вони підтвердили це в прокуратурі»

18684
Олег Калашников: «Конфлікту з журналістами СТБ в мене не було, і вони підтвердили це в прокуратурі»

Народний депутат, так і не виключений, всупереч численним обіцянкам, із фракції Партії регіонів, Олег Калашников узяв участь у  чат-конференції на інтернет-виданні Цензор.Нет. Спілкування тривало близько двох годин. У своїх відповідях Калашников був гранично стриманим, очевидно, намагаючись зруйнувати імідж жорстокої та безпардонної людини, що склався в нього після конфліктів із журналістами.

Головною темою конференції був, природно, напад на знімальну групу СТБ 12 липня 2006 року, після якого маловідомий депутат прославився, ставши уособленням брутального ставлення влади до журналістів.

У відповідь на запитання щодо членів ПР, які розкритикували вчинок Калашникова, депутат заявив: "Я не считаю возможным давать какие-либо оценки тем членам Партии регионов, которые имеют другую точку зрения. Уверен, что они находились, возможно, и сегодня находятся, в состоянии элементарного информационного обмана. Если говорить совсем откровенно, то это политическая провокация, на мой взгляд, была направлена и против антикризисной коалиции, которая сегодня реально демонстрирует свое стремление, преодолев все существующие трудности, обеспечить счастливое будущее нашему многострадальному народу.

С уважением отношусь к сообществу украинских журналистов и уверен, что они также как и я умеют разделять творческий и так необходимый обществу труд журналиста и труд папарацци."

Крім того, депутат ще раз заперечив сам факт будь-якого конфлікту між ним та знімальною групою СТБ: "Конфликта с журналистами СТБ у меня не было, что они и подтвердили в прокуратуре. Ситуация, которую освещают средства массовой информации, была связана прежде всего с моей моральной оценкой деятельности людей, которые в тот момент не были мной идентифицированы как представители журналистского цеха. Я сделал замечание исключительно исходя из моральных соображений человеку, который, используя камеру, осуществлял съемку нижнего белья находящихся на сцене девушек. Замечание было мной сделано на расстоянии этому «папарацци», что не позволило мне находиться с ним в каком-либо контакте. Во-первых, я утвердительно могу заявить, что в моем личном присутствии вообще не осуществлялось никаких противоправных действий. Во-вторых, я больше всех заинтересован, чтобы лица, посягнувшие на представителей СМИ были найдены. В-третьих, я повторюсь, что мое интервью телевизионной группе СТБ, происходило в присутствии представителей правоохранительных органов, которые выполняли свои функции по охране общественного порядка. И замечаний от них не поступало."

Повний текст чат-конференції.

«Детектор медіа» за матеріалами Цензор.нет

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18684
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду