Журналістам "5 каналу" у порушенні кримінальної справи проти служителів Києво-Печерської Лаври відмовили

19 Вересня 2006
12096
19 Вересня 2006
14:23

Журналістам "5 каналу" у порушенні кримінальної справи проти служителів Києво-Печерської Лаври відмовили

12096
Журналістам "5 каналу" у порушенні кримінальної справи проти служителів Києво-Печерської Лаври відмовили

У понеділок Прокуратура міста Києва відмовила у порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів „5 каналу” на території Києво-Печерської лаври. Про це Медіа-профспілці повідомила журналістка Наталя Тугузова. «Я отримала листа з прокуратури Києва за підписом прокурора відділу слідчого управління Кирила Казака. У листі ідеться про те, що прокуратура Києва відмовила порушенні кримінальної справи з формулюванням «за відсутністю складу злочину», - пояснює Наталя Тугузова

«Мене неодноразово викликали в прокуратуру Києва впродовж 10-денного терміну, що був відведений на досудове слідство», - каже Наталя. За її словами. доказами у цій справі слугують лише її свідчення, і любительський відеозапис інциденту. «Запис не дуже тривалий і якісний, тому, скоріш за все, його не врахували», - зазначає журналістка. Відеокасету, на якій оператор „5 каналу” Олександр Плотніков знімав перебіг інциденту. Касету служителі Києво-Печерської Лаври «5-му каналу»  повернули, але стерту, без жодного запису. «Прокуратура міста не долучила її до справи», - каже журналістка. Так само не взяли до уваги слідчі і любительський запис зйомки, зроблений туристами з Москви.

Але найголовніше те, що журналісти поки що не можуть знайти свідків інциденту. "Московські туристи, що зняли нас з оператором на любительську фотокамеру, не захотіли встрявати в цей конфлікт - в приватній розмові вони пояснили, що не хочуть свідчити. А інші люди, прихожани, які були на місці події, теж не свідчили б на мою користь», - каже Наталя.

Нагадаємо, що конфлікт між знімальною групою «5-го каналу» і настоятелем Києво-Печерської Лаври, архієпископом Павлом стався 28 серпня, коли журналістка Наталя Тугузова спробувала взяти в намісника Лаври, архієпископа Павла коментар з приводу створення в Україні Єдиної Помісної церкви. На наступний день Наталя написала заяву у Печерський райвідділ міліції. Звідти через 3 дні її передали до прокуратури Печерського району, а потім – як резонансну справу - до прокуратури міста Києва.

"Детектор медіа" за інформацією  прес-служби медіа-профспілки

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12096
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду