Олена Притула свідчила у справі вбивства Георгія Ґонґадзе

14 Вересня 2006
11295
14 Вересня 2006
17:38

Олена Притула свідчила у справі вбивства Георгія Ґонґадзе

11295
Олена Притула свідчила у справі вбивства Георгія Ґонґадзе

14 вересня на черговому засідання у справі вбивства Георгія Ґонґадзе в Київському апеляційному суді свідчила Олена Притула.

Вона розповідала про функціонування «Української правди», про творчість Георгія, про політичних осіб, з якими він мав контакт, про факти слідкування за Георгієм, про його зникнення.

Зокрема, Притула зауважила, що в останні три місяці перед зникненням Ґонґадзе спілкувався з Ющенком, Тимошенко, Порошенком, політиками меншого калібру.

На початку липня він мав розмову з Морозом, в якій той розповів Георгію, що слідкування за ним особисто контролює міністр внутрішніх справ Кравченко. За словами Притули, Мороз порадив Ґонґадзе деякий час переховуватися в інтересах особистої безпеки.

Також Притула вказала на одного з обвинувачених — Протасова — як на людину, обличчя якої їй знайоме. «В мене хороша пам’ять на обличчя. Я точно його раніше бачила. Щоправда, при яких обставинах, сказати не можу», — сказала редактор «Української правди».

Олена Притула розповіла, що коли Георгій виходив з її будинку, вона побачила у вікно, як якісь невідомі заламують йому руки. «Він вів себе дуже покірливо, хоча це було ненормально. Георгій мав такий характер, що він мав реагувати бурхливо і опиратися», — розповіла Притула.

Допит редактора «Української правди» буде продовжено завтра. Суд розпочне свою роботу о 10.30.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11295
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду