У парламенті створили тимчасову слідчу комісію по розслідуванню інциденту під ВР 12 липня.

14 Вересня 2006
12572
14 Вересня 2006
14:30

У парламенті створили тимчасову слідчу комісію по розслідуванню інциденту під ВР 12 липня.

12572
У парламенті створили тимчасову слідчу комісію по розслідуванню інциденту під ВР 12 липня.

Член фракції Партії регіонів Олег Калашніков переконаний, що створення тимчасової слідчої комісії з розслідування інциденту між ним та представниками каналу СТБ дозволить поставити крапку у цій історії.

"Обома руками буду співпрацювати", - заявив депутат у кулуарах Верховної Ради в четвер.

Водночас він підкреслив, що завжди був упевнений в своїй правоті: "Я міг би використовувати важелі, і моя позиція не була б така виважена і стримана, але я не зробив жодної заяви, яка могла б вплинути на Генпрокуратуру".

Калашніков також переконаний, що по завершенню слідства він зможе довести не лише свою правоту, але й те, "чи ця ситуація була створена штучно з метою політичної дестабілізації, але вона не вдалась".

Коментуючи заяви окремих членів фракції Партії регіонів про те, що Калашніков мав би скласти депутатський мандат, він сказав: "Мені не соромно стояти перед вами, бо я, Олег Калашніков, не зробив жодної дії, яка б порушувала чиїсь права або впливала на професійну діяльність журналістів".

Єдине, про що шкодує депутат, це те, що "ситуація була представлена в негативному світлі і була спрямована проти моїх однопартійців, партії і лідера, якого я поважаю".

На питання журналістів каналу СТБ, чи буде повернута на канал касета, вилучена Калашніковим, він відповів: "Навіть некоректні запитання, які деякі представники ЗМІ ставлять, не впливають на мою позицію".

Депутат також додав, що поважає позицію тих журналістів, які поставили свої підписи під листом-вимогою до Партії регіонів.

"У тому світлі, як була представлена інформація, журналісти діяли абсолютно фахово і професійно", - зазначив Калашніков.

Водночас він висловив упевненість, що по завершенню слідства щодо нього буде сформована нова думка, адже "з боку Олега Калашнікова ніколи не було порушення законодавства".

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12572
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду