Європа поспішає перейти на цифрове телебачення

14 Вересня 2006
8529
14 Вересня 2006
15:31

Європа поспішає перейти на цифрове телебачення

8529
Європа поспішає перейти на цифрове телебачення

Британський регуляторний орган Ofcom (Office for Communications) погрожує провідним британським мовникам величезними штрафами, якщо вони не приймуть деякі зобов'язання щодо термінів переходу від аналогового до цифрового формату. Перше попередження надійшло у вигляді консультаційного документу, в якому Ofcom заявив: на ті теле- і радіокомпанії, які після 2014 року використовуватимуть аналоговий формат мовлення, накладатимуться штрафи. Ofcom навіть визначив компанії, які можуть бути піддані штрафуванню: зокрема, телеканали ITV, Channel 4 і Five можуть бути оштрафовані на суми в розмірі до 5% їхнього річного доходу. На ВВС щорічно накладатиметься штраф у розмірі від 16 до 24 млн фунтів стерлінгів за кожен із її каналів Multiplex 1 і Multiplex B.  ITV і Channel 4 заплатять від 8 до 12 млн фунтів за їхній спільний канал Multiplex 2, а канал ITV – від 10 до 20 млн фунтів за Multiplex A.

 

Оскільки у Європі існує домовленість щодо переходу на цифрові технології до 2015 року, Україні також доведеться вкластись до цього часу. Росія, за планами Міністерства культури і масових комунікації РФ, також повинна перейти на цифрове мовлення з 2015 року. У якості нового масового стандарту Росія обрала європейський формат DVB (Digital Video Broadcasting). Однак, деякі спеціалісти галузі вважають, що перехід Росії до цифрового мовлення можливий навіть у 2012 році, якщо вдасться вирішити проблему з придбанням населенням цифрових приставок до телевізорів. Для цього навіть пропонують роздати населенню цифрові приставки безкоштовно, що коштуватиме 2 мільярди доларів США.

 

В Естонії аналогове телебачення припинить мовлення до 1 лютого 2012 року, а цифровий сигнал має бути доступний усім мешканцям країни у 2010 році. Згідно з законопроектом, складеним міністерством економіки Естонії, переважне право на створення мережі цифрових передавачів по всій країні належить радіомовній фірмі Levira, яка обіцяє закінчити роботу до 2010 року. Набір доступних цифрових каналів поки що невідомий, але їх точно не буде більше 21. Переважне право отримають теперішні ефірні канали ЕTV, Kanal 2 i TV3.

 

Media Resources Management

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8529
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду