Видавця журналу "L'Оffісіеl-Україна" Сергія Горового звинуватили в рейдерській атаці на глянцеве видання XXL

14 Вересня 2006
9230
14 Вересня 2006
11:34

Видавця журналу "L'Оffісіеl-Україна" Сергія Горового звинуватили в рейдерській атаці на глянцеве видання XXL

9230
Видавця журналу "L'Оffісіеl-Україна" Сергія Горового звинуватили в рейдерській атаці на глянцеве видання XXL

Співвласниця видавництва ТОВ "Медіа Принт" (видає журнал "XXL") Марина Чекмак має намір у судовому порядку оскаржити дії своїх партнерів — Володимира Кравця і Сергія Федорова.

За її словами, ці бізнесмени сприяли Горовому в захопленні видання |"XXL". Чекмак також стверджує, що "Горовий одружений на дочці міністра палива й енергетики Юрія Бойка".

інформацією Чекмак, 30 серпня в офісі Горового відбулася зустріч, на якій партнери повідомили їй про продаж своїх часток у ТОВ "Медіа Принт" Горовому.

"Оскільки "Медіа Принт" зареєстровано у формі ТОВ, вони (Кравець і Федоров) не можуть продати видавництво, не запропонувавши співзасновнику продати свою частку або викупити свої", — сказала вона.

Однак Чекмак відмовилася продати свою частку у видавництві.

За словами співвласниці ТОВ "Медіа Принт", їй "передали, що Горовий був готовий запропонувати за "XXL" $450 тис".

Однак Чекмак упевнена, що реальна ціна видання "як мінімум у два рази вище".

"Я думаю, що насправді ніхто і не збирався віддавати цю частку грошима. Мова йшла про спільну роботу під началом Горового, щоб потім інших партнерів просто "піти", - пояснив головний редактор "XXL" В'ячеслав Поліщук.

"Я знаю про репутацію Горового. Раніше він "пішов" з журналу "L'Officiel" Ірину Данилевську", — сказав редактор.

Як повідомили в компанії "Медіа Принт", після відмовлення продати журнал на них почали здійснювати тиск.

"Прийшли люди Горового, стали ламати сейфи, у яких лежали печатки і документи. Вони розіслали листи рекламодавцям, де звинувачують нас у всіх смертних гріхах", - сказав Поліщук.

Він припускає, що на ринку незабаром може з'явитися два журнали "XXL". "Вийде наш легальний номер, ідентичний попередньому. А що випустить Горовий, і що буде написано на обкладинці.... і яким тиражем — не зрозуміло", — відзначив Поліщук.

Як пише "Дело", кілька років тому Горовий, викупивши пакет компанії "Волгабурмаш", одержав контроль над виданням "Officel".

Після цього видання залишили головний редактор Ірина Данилевська і директор видавництва Володимир Нечипорук.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9230
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду