Казбека Бектурсунова звільнено з посади гендиректора ВД «Коммерсантъ-Украина»

12 Вересня 2006
7580
12 Вересня 2006
20:58

Казбека Бектурсунова звільнено з посади гендиректора ВД «Коммерсантъ-Украина»

7580
Казбека Бектурсунова звільнено з посади гендиректора ВД «Коммерсантъ-Украина»

Як повідомило  джерело «Детектор медіа» у Видавничому Домі «Коммерсантъ-Украина», сьогодні було ухвалене рішення щодо звільнення Казбека Бектурсунова с посади генерального директора цього видавничого дому. Ймовірно, про це буде оголошено завтра. Звільнення Бектурсунова власники пояснюють незадовільним фінансовим менеджментом, хоча, можливо, офіційно буде названа інша причина.

Гендиректором тимчасово призначений фінансовий спеціаліст російського ВД «Коммерсантъ» Аркадій Райхштейн. Він належить до менеджерської команди Березовського. За прогнозами джерела   «ТК», наступником Казбека Бектурсунова, скоріш за все, стане Андрій Гоголєв, який зараз є головним редактором газети «Коммерсантъ-Украина».

Що незабаром Бектурсунова відправлять у відставку, за словами джерела «ТК», стало зрозуміло відразу після того, як ВД «Коммерсантъ» і ВД «Коммерсантъ-Украина» отримали нового власника. Нагадаємо, наприкінці серпня їх придбав за 200-300 мільйонів доларів відомий російський бізнесмен, співвласник холдингу «Металлоинвест» Алішер Усманов. Усманова вважають наближеним до Кремля.

Бектурсунов, який володіє 10% акцій ВД «Коммерсантъ-Украина», наполягав на тому, аби український «Коммерсантъ» залишився у старого власника. Раніше «Коммерсантъ» належав грузинському бізнесмену Бадрі Патаркацішвілі, компаньйону відомого опального російського олігарха Бориса Березовського.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7580
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду