СТБ заявляє, що конфлікт з Калашніковим не вичерпаний

12 Вересня 2006
18384
12 Вересня 2006
17:55

СТБ заявляє, що конфлікт з Калашніковим не вичерпаний

18384
СТБ заявляє, що конфлікт з Калашніковим не вичерпаний

Телеканал СТБ заявляє, що конфлікт між народним депутатом України Олегом Калашніковим і знімальною групою «ВІКНА-новини» буде вичерпаний тільки тоді, коли буде розв`язаний у правовій площині.

СТБ заявляє, що крапку в інциденті можуть поставити винятково правоохоронні органи, що розслідують справу про перешкоджання виконанню журналістами своїх професійних обов`язків. “З огляду на статус особи, що напала на журналістів, ми можемо тільки привітати створення слідчої комісії з цього питання у Верховній Раді України”.

СТБ нагадує, що політичний інцидент між телеканалом і Партією регіонів був повністю вичерпаний після того, як лідер ПР ВікторЯнукович вибачився за дії О.Калашнікова на особистій зустрічі з журналістами.

Водночас, позиція каналу щодо О.Калашнікова не змінилася – “ця людина має бути притягнута до відповідальності й понести передбачене законом покарання за скоєні дії”, йдеться в заяві.

Як повідомляв УНІАН, 12 липня 2006 року біля наметового містечка Партії регіонів під стінами Верховної Ради України стався інцидент. Депутати-“регіонали”, серед яких був О.Калашніков, почали вимагати, щоб журналісти СТБ віддали касету з відзнятим матеріалом.

За інформацією СТБ, “помітивши знімальну групу СТБ, депутати, з-поміж яких перебував член Партії регіонів Олег Калашніков, звернулися з вимогою віддати їм касету. Після відмови проти журналістів застосували фізичну силу: в оператора Володимира Новосада силоміць вирвали камеру, завдали йому фізичних ушкоджень, а журналістку М.Ситник відтягли в бік”.

В.Новосада сьогодні виписали з лікарні, де він перебував зі струсом після інциденту з представниками “Регіонів”.

14 липня прокуратурою Печерського району міста Києва було порушено кримінальну справу за фактом перешкоджання законної професійної діяльності журналістів.

Уже відбулося очна ставка учасників конфлікту, сьогодні проводитимуться інші слідчі дії. Слідство у справі має закінчитися у середині вересня.

11 вересня О.Калашніков заявив, що вважає політичною провокацією інцидент з журналістами телеканалу СТБ. За словами О.Калашнікова, він лише зробив зауваження операторові, який «знімав на камеру нижню білизну дівчат, які танцюють на сцені під гімн Партії регіонів». «Зробив його (зауваження) після того, як спустився зі сцени, коли проходив мимо. Не сперечаюся, зауваження було зроблене голосно, в мегафон. Можливо, років через десять я буду досвідченим політиком і такі речі просто не помічатиму – ну, знімають непристойно, хай знімають… Але зараз я, напевно, ще дуже відкритий: не втримався, зробив зауваження – на відстані, і пішов спілкуватися з людьми…».

Водночас він визнав, що «припустився помилки». «Але я не раз демонстрував своє бажання цей інцидент, який було спровоковано, перевести в площину конструктивного діалогу і не використовувати його для подальшої ескалації напруження», - відзначив О.Калашніков
 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18384
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду