Федур розірвав угоду про правову допомогу Лесі Гонгадзе

12 Вересня 2006
9336
12 Вересня 2006
11:46

Федур розірвав угоду про правову допомогу Лесі Гонгадзе

9336
Федур розірвав угоду про правову допомогу Лесі Гонгадзе

Колишній адвокат матері загиблого журналіста Георгія Гонгадзе – Лесі Гонгадзе - Андрій Федур надіслав офіційні документи до Апеляційного суду Києва щодо розірвання угоди про правову допомогу. Про це Федур повідомив в інтерв’ю Німецькій хвилі.

За його словами, єдиною підставою для розірвання правової угоди з Лесею Гонгадзе адвокат називає рішення самої матері журналіста. Це умова угоди, яку було укладено ще у 2001 році, додає Федур. Віднині процес буде без матері та її адвокатів, хоча Леся Гонгадзе і надалі залишається потерпілою стороною.

Федур зазначив, що "прокуратура ніколи не хотіла і не хоче розслідувати цю справу. Є очевидним, що до сьогодні немає волі прокуратури, щоб провести ефективне розслідування. Я не виключаю, що підсудних можуть засудити до символічних термінів ув’язнення", - сказав він.

Адвокат також зазначив, що судовий процес ще навіть не на половині шляху, і прокуратура буде занадто лояльною до підсудних. До того ж у прокуратури не буде опонентів, що пришвидшить та спростить процес для неї. Федур також скептично ставиться і до можливого звіту генпрокурора у парламенті, чого депутати вимагають напередодні 16 вересня, шостої річниці зникнення журналіста.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9336
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду