Українські друковані медіа готові до роздержавлення

8 Вересня 2006
9960
8 Вересня 2006
11:38

Українські друковані медіа готові до роздержавлення

9960
Українські друковані медіа готові до роздержавлення

В Україні 38 редакцій друкованих ЗМІ готові до роздержавлення, повідомив у Полтаві голова Національного союзу журналістів України (НСЖУ) Ігор Лубченко.

"Є 38 редакцій, які провели збори і надіслали нам документи про те, що вони готові до роздержавлення. Багато хто говорить, що вони теж готові, але чекають документів, наприклад, постанови уряду, Закону. Вони хочуть бачити, як це все буде. Поки механізм не напрацьований", - сказав Лубченко.

Разом з тим він зазначив, що якщо колектив редакції в основному складається з пенсіонерів, вони не хочуть роздержавлення.  "Їм доведеться крутитися, заробляти гроші. Це ж бізнес. Там, де в редакціях більше людей середнього віку - усе нормально. Вони розуміють, що їм цього не уникнути, і починають працювати", - сказав голова Національного союзу журналістів.

За його словами, позиція НСЖУ в процесі роздержавлення однозначна - передати редакціям ЗМІ приміщення, майно і зберегти соціальні гарантії для журналістів, які працюють у державних і комунальних ЗМІ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9960
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду