Мороз заявив про необхідність почути звіт щодо розслідування справи Гонгадзе

5 Вересня 2006
10225
5 Вересня 2006
12:43

Мороз заявив про необхідність почути звіт щодо розслідування справи Гонгадзе

10225
Мороз заявив про необхідність почути звіт щодо розслідування справи Гонгадзе

Спікер Верховної Ради Олександр Мороз заявляє про необхідність заслухати в парламенті інформацію щодо розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

"Виникає потреба заслухати конкретну інформацію про стан і перспективу завершення розслідування - проект постанови з цього приводу зареєстрований", - зазначив він, відкриваючи другу сесію парламенту 5-го скликання.

"Грати і далі комедію з розслідуванням, звести його на манівці – соромно. Та й не вдасться. Суд і прокуратура в цій справі ганьблять себе. Це очевидно", - наголосив Мороз.

"Суть розслідування справи – показник нашої демократії і для своїх співгромадян, і для Європи", - зазначив він. Мороз також заявив. що поки відсутні судові рішення "не можна говорити про існування в Україні правосуддя, якщо немає рішення у цій справі".

"Всій владі врешті треба пам'ятати, що персонально вона нею стала завдяки тому, що ціною свого життя Георгій Гонгадзе розбудив Україну. Що позитивні зрушення в свободі слова – це перша оцінка заслуг Георгія", - зазначив він.

Він також заявив, що "до злочину в різній мірі причетні деякі колишні високі посадовці. Вони теж повинні одержати юридичні оцінки і так, щоб ніхто не сумнівався в правовому характері таких оцінок. Йдеться не про зведення рахунків чи зловтіху", - сказав він.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10225
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду