Міжнародна федерація журналістів обурена вбивством брата кореспондента BBC у Пакистані

1 Вересня 2006
15171
1 Вересня 2006
14:29

Міжнародна федерація журналістів обурена вбивством брата кореспондента BBC у Пакистані

15171
Міжнародна федерація журналістів обурена вбивством брата кореспондента BBC у Пакистані
Міжнародна федерація журналістів шокована новиною про те, що брата кореспондента ВВС Ділавара Вазіра було знайдено жорстоко вбитим у південному Вазірстані, регіоні, який простягається вздовж пакистано-афганістанського кордону.

Як повідомляє осередок МФЖ, Пакистанське федеральне об’єднання журналістів, катування та вбивство 16-річного Таймира Кхана, викраденого у вівторок, могло бути «повідомленням» Ділавару, якому погрожують за репортажі уже два роки.

«Насильство проти журналістів шокує, але коли погрожують та жорстоко убивають членів їхньої сім’ї – це просто обурює», – сказав президент Міжнародної федерації журналістів Крістофер Уорен.
Як повідомляє пакистанське об’єднання журналістів, Вазірстан – найнебезпечніша зона для журналістів у Пакистані, тож організація, підтримуючи пакистанський осередок, вимагає підвищити гарантії безпеки для журналістів, які ризикують своїми життями щоб повідомляти новини регіону.
«Тільки за цей рік у Пакистані було вбито трьох журналістів, а викрадення, схоже, стає звичним методом розбиратися із тими з них, хто повідомляє про гарячі теми», – сказав Уорен.

«Уряд Пакистану повинен втрутитись, щоб забезпечити безпеку журналістів. А ті, хто викрадає, шкодить або вбиває журналістів, чи їхніх родичів, повинні бути притягнуті до відповідальності», – зазначив Уорен.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15171
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду