Директор правозахисної організації "ІМІ" припускає, що справу про напад на журналістів СТБ закриють

31 Серпня 2006
10456
31 Серпня 2006
11:20

Директор правозахисної організації "ІМІ" припускає, що справу про напад на журналістів СТБ закриють

10456
Директор правозахисної організації "ІМІ" припускає, що справу про напад на журналістів СТБ закриють

Директор правозахисної організації "Інститут масової інформації" Вікторія Сюмар не виключає намагання влади закрити справу нападу депутатів від Партії регіонів на знімальну групу телеканалу СТБ.

Так вона прокоментувала рішення головного управління МВС, яке не виявило порушень службових обов'язків правоохоронцями, що перебували поруч з місцем інциденту.

Сюмар вважає офіційне невизнання МВС недбалості в діях своїх працівників вибірковим підходом до захисту прав громадян: "Ми мали відверте порушення закону з боку депутата Калашнікова, тому що це було реальне перешкоджання журналістській діяльності, і факт не реагування на це працівників міліції".

"Поки що є така підозра, що цю історію замнуть, принаймні, хочуть це зробити, і там просто не буде винних", - додала директор "ІМІ".

Сюмар зазначила, що поки винні залишаються не покараними, а поведінку присутніх при зіткненні міліціонерів визнали правильною, побитий депутатами Партії регіонів оператор Володимир Новосад і досі лікується від важкого струсу мозку.

Як відомо, 12 липня група депутатів на чолі з Олегом Калашніковим напала на знімальну групу телеканалу СТБ та відібрала відеокасету із вже відзнятим матеріалом.

На захист своїх колег виступило близько тисячі журналістів України, які підписалися під відповідним зверненням до влади.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10456
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду