Уряд ставить собі за мету визнання російської мови другою державною

30 Серпня 2006
3578
30 Серпня 2006
15:43

Уряд ставить собі за мету визнання російської мови другою державною

3578
Уряд ставить собі за мету визнання російської мови другою державною

Програма діяльності Кабінету міністрів з 2006 до 2011 року передбачає визнання російської мови другою державною.

Про це йдеться у проекті програми, яку роздали журналістам під час засідання Кабміну.

Зокрема, у розділі гуманітарної політики зазначено, що уряд спрямує свою діяльність на "послідовне відстоювання свободи у виборі мови спілкування й навчання, визнання російської мови другою державною мовою в Україні".

Серед інших тез розділу гуманітарна політика відзначено "забезпечення поваги до інакомислення, всебічне гарантування прав політичної опозиції".

Як відомо, нещодавно депутати БЮТ зареєстрували законопроект зі змінами до закону про опозицію стосовно кримінальної відповідальності за перешкоджання опозиційній діяльності. Проект цього закону розглядатиметься на початку наступної сесій ВР.

Також у проекті програми дій уряду у розділі зовнішньо-економічної політики передбачена "активація роботи з формування і зміцнення Єдиного економічного простору як кардинально важливого напрямку для реалізації національних інтересів і забезпечення національної безпеки України".

Водночас про співпрацю з НАТО та ЄС у програмі нічого не зазначається.

Розділом інвестиційно–інноваційної політики передбачено "захист права власності, вирішення спірних питань, пов'язаних із приватизацією, виключно у правовому полі".

Таким чином уряд планує реалізувати "комплекс заходів зі створення сприятливого інвестиційного клімату". Також у цьому розділі зазначено про "забезпечення реальної ефективності судової системи".

Як відомо, зараз триває багато судових процесів стосовно повторної приватизації об'єктів державної власності. У деяких випадках суди першої інстанції ухвалюють рішення не на користь власників, які приватизували об'єкти за часів попередньої влади.

Розділом податково-бюджетної політики передбачено "зменшення частки тіньового сектору економіки за рахунок зниження податкового навантаження, забезпечення гарантованої стабільності податкового законодавства і передбачуваності податкової політики, а також зниження нарахувань на фонд оплати праці".

Згідно з наведеними даними, програма діяльності Кабміну на період 2006-2011 роки "базуватиметься на основних положеннях Універсалу національної єдності, коаліційної угоди та передвиборчих програм партій, які сформували склад уряду".

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3578
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду