Росіяни знімуть найдорожчий фільм в історії російського кінобізнесу

30 Серпня 2006
19514
30 Серпня 2006
11:37

Росіяни знімуть найдорожчий фільм в історії російського кінобізнесу

19514
Росіяни знімуть найдорожчий фільм в історії російського кінобізнесу

Найдорожчим фільмом в новітній історії російського кінобізнесу може стати "Вовкодав" - його загальний бюджет складе 20 млн. доларів.

На розкручування першого російського фільму "Централ Партнершип" збирається витратити 6 млн. доларів, за наслідками перших двох тижнів прокату ця сума може бути збільшена ще на мільйон. 50% цієї суми піде на телерекламу, 20% - на зовнішню рекламу, інше - на промоакції і рекламу в інтернеті.

Як нагадують "Відомості", рекламний бюджет "9 роти" складав, за словами творців, 3,7 млн. доларів, а витрати на виробництво - 9 мільйонів. За даними Рахункової палати, в зовнішню і друкарську рекламу "Турецького гамбіту" вкладено більше 1,2 млн. доларів. Бюджет картини дорівнював 5 млн. доларів.

У "Централ Партнершип" говорять, що виробничий бюджет "Вовкодава" склав 10 млн. доларів, проте, як розповіли "Відомостям" двоє учасників кіноринку, на виробництво картини було витрачено 13 млн. доларів. Експерти вважають, що такі гігантські вкладення в картину можуть і не окупитися або процес розтягнеться на роки.

"Мабуть, єдине, що можна зіставити за розміром бюджету з "Вовкодавом", - це "Сибірський цирульник", який коштував близько 40 млн. доларів", - говорить директор ТПО "Кіностудія ім. Горького" Станіслав Ершов. Прокатом картини займатиметься компанія "Централ Партнершип", права на прем'єрний показ "Вовкодава" продані телекомпанії НТВ.

Фільм "Вовкодав" знятий режисером Миколою Лебедевим по однойменному бестселеру Марії Семенової. Компанія "Централ Партнершип" придбала у видавництва "Азбука" права на екранізацію чотирьох книг письменниці про Вовкодава. У ролях знялися Олександр Бухаров (Вовкодав), Оксана Акиньшина (Кнесинка Елень), Євгенія Свірідова (Ніїліт), Андрій Руденській (Тілорн) Ігор Петренко (Лучезар), Артем Семакин (Еврих).

Три бестселери з серії "Вовкодав" розійшлися тиражем більше 1 млн. екземплярів. Письменниця відома тим, що по суті перша у російській літературі звернулася до жанру "фентезі", створивши свої твори на матеріалі російського фольклору.

Вихід картини в прокат запланований на 1 січня 2007 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19514
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду