В Іспанії трудове законодавство не забороняє користуватися Інтернетом в особистих цілях

29 Серпня 2006
953
29 Серпня 2006
17:09

В Іспанії трудове законодавство не забороняє користуватися Інтернетом в особистих цілях

953
В Іспанії трудове законодавство не забороняє користуватися Інтернетом в особистих цілях

Іспанець виграв позов проти роботодавця, який звільнив його за перегляд порнографії в робочий час. Правосуддя з'ясувало, що іспанські закони не забороняють працівникам використовувати робочий Інтернет в особистих цілях.

Від позову постраждала компанія T&D Іnnovacіуn y Mantenіmіento S.A. Її представник у суді повідомив, що причини звільнення позивача були лише професійними. Замість того щоб працювати, співробітник витрачав мінімум по 50 хв робочого часу на особисті справи.

Коли начальство виявило простій у роботі, на комп'ютер підозрюваного було встановлено спеціальне програмне забезпечення, що дозволяє відслідковувати відвідування користувачем сайтів в Інтернеті. Виявилося, що працівник постійно користується особистою електронною поштою, сидить у чатах і навіть дивиться в мережі порнофільми.

Співробітника звільнили. Однак він порахував причину звільнення необґрунтованою і звернувся до суду.

Суди нижчих інстанцій двічі називали рішення роботодавця законним. Проте позивач не зупинився, дійшов до Верховного суду, й іспанське правосуддя виявилося на його стороні. Суд ухвалив, що в іспанському трудовому законодавстві немає ніякої конкретної заборони на використання Інтернету в особистих цілях.

За рішенням суду, тепер компанія повинна поновити співробітника на посаді або виплатити йому компенсацію в розмірі $5,5 тисяч плюс по $55 за кожен день, поки позивач залишався безробітним.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
953
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду