У Чечні викрали журналістку

28 Серпня 2006
9713
28 Серпня 2006
12:37

У Чечні викрали журналістку

9713
У Чечні викрали журналістку

17 серпня 2006 року в центрі міста Грозного невідомі співробітники силових структур викрали Еліну Ерсеноєву, яка працювала в рамках проектів Комітету уряду ЧР у справах молоді і була позаштатним кореспондентом газети «Чеченське суспільство». Правозахисники звернулися з відкритим листом до прокурора ЧР Валерія Кузнецова.

«Близько дев'ятої годин ранку 17 серпня Еліна разом з своєю тіткою вийшла з таксі біля Будинку моди. Ззаду до жінок підішли невідомі в масках і камуфляжі, заштовхали в різні машини, надягли мішки на голову і відвезли в невідомому напрямі. Через деякий час обох вивантажили з машин і заштовхнули в підвал. Ровзан незабаром знову посадили в машину, привезли назад в Грозний і залишили на вулиці.

Біля полудня Еліна несподівано зв'язалася з тіткою з свого мобільного телефону. Вона завірила тітку, що її обіцяли відпустити. Потім, вже в сьомій вечора, Еліна з мобільного подзвонила безпосередньо матері і сказала, що її обіцяють відпустити прямо сьогодні. Після цього вона передала трубку якомусь чоловікові, який підтвердив її слова. Але удома Еліна так і не з'явилася, а її телефон з того часу вимкнений.

За 2 дні до викрадення Еліна звернулася в Міжнародну Гельсінкську Федерацію і Центр «Демос» з проханням про допомогу. У своєму листі Еліна розповідала про те, що її саму та її сім'ю вже якийсь час переслідують якісь силові структури. Еліна пояснювала, що це зв'язане з тим, що в листопаді 2005 року вона вийшла заміж за людину, яка виявилася бойовиком: «Починаючи з березня цього року, мене і членів моєї сім'ї (матір і двох братів) переслідують. Пройшло більше місяця, як мій чоловік загинув, але переслідування не тільки не припинилися, але, навпаки - посилилися. «Силові структури» загрожують мені і членам моєї сім'ї фізичною розправою за те, що мій чоловік був бойовиком. За цей час (адже це менше року) мою матір кілька разів забирали і піддавали сильному биттю, загрозам, вимаганням».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9713
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду