У ХІІІ Форумі видавців візьмуть участь телевізійні проекти

7 Серпня 2006
6988
7 Серпня 2006
16:22

У ХІІІ Форумі видавців візьмуть участь телевізійні проекти

6988
У ХІІІ Форумі видавців візьмуть участь телевізійні проекти

Як повідомляє прес-служба, XIII Форум видавців у Львові відбудеться 14 – 17 вересня.

Ця подія збирає у Львові всіх суб’єктів книжкового ринку, українських та зарубіжних авторів, читачів і пресу. На участь у Форумі-2006 станом на 7 серпня подано 444 заявки. Заявки продовжують надходити.

Серед заходів - конкурс "Найкраща книга Форуму", фестиваль дитячого читання "Книгоманія", акція "Візьми, читай!", День телебачення, а  також Міжнародний літературний фестиваль.

Призовий фонд конкурсу "Найкраща книга Форуму 2006" становить 18500 гривень. Сума винагороди зараховується в оплату за участь у наступному 14 Форумі видавців у таких розмірах: володареві Ґран-прі - 3000 грн.; видавництвам, чиї книги визнано найкращими, - по 1000 грн.; видавництвам, нагородженим спеціальними відзнаками - по 500 грн.

Фестиваль дитячого читання "Книгоманія" - головна подія XIII Форуму видавців і підсумковий захід Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач 2006".  Цього року Міністерство культури і туризму України виділило 29 тис. грн. (зі 150 тис. грн., які просили організатори "Книгоманії") на проїзд та проживання у Львові під час Фестивалю переможців конкурсу "Найкращий читач року".

Переможці акції "Візьми, читай!" визначатимуться шляхом випадкового вибору вхідних квитків або запрошень, на яких відвідувачі пишуть свої координати. Акція відбуватиметься щогодини, оголошуватиметься переможець, назва книжки і видавництво, вручення призів відбуватиметься публічно.

Центральною подією Дня телебачення стане МЕДІА КЛУБ "ТРК" (організатори Форум видавців та "Телерадіокур’єр" – журнал для медіафахівців).  У програмі передбачений  показ/прослуховування аудіовізуальної продукції з тематики вітчизняного книговидання для телебачення і радіомовлення (програми, сюжети, ролики тощо), а також  круглий стіл "Вітчизняні медіа за українську книгу!".
Учасниками круглого столу (за запрошеннями) є представники електронних і друкованих ЗМІ, книговидавці і книгорозповсюдники, представники інших організацій галузі.

На Дні Телебачення відбудеться презентація pr-проекту «Обличчя «5 каналу» пропагують читання», а також інших медіапроектів інформаційних партнерів Форуму видавців.

У міжнародному літературному фестивалі візьмуть участь найпопулярніші письменники світової літератури.

Фестиваль відбуватиметься вперше і є безпрецедентним в Україні – досі у нас не було літературних акцій такого масштабу. Так, цьогоріч до участі у Фестивалі запрошено письменників із 8 країн: Австрії, Білорусі, Латвії, Литви, Німеччини, Польщі, Росії, України.

Серед учасників – Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Тарас Прохасько, Віктор Єрофєєв, Інґо Шульце, Томас Бруссіґ, Дорота Масловська, Мартін Полляк, Маріус Івашкевічюс, Міхал Вітковський, Сєрґєй Тімофєєв, Андрій Бондар, Софія Андрухович, Таня Малярчук, Ірена Карпа, Наталка Сняданко та ін.

Співорганізаторами цьогорічного Фестивалю виступили Берлінський літературний колоквіум (LCB), Культурний інститут “Allianz” (Німеччина) та Польський інститут у Києві. Організатор Фестивалю – Форум видавців у Львові. Координатори Фестивалю – Остап Сливинський та Софія Онуфрів, Альманах фестивалю видруковано за фінансової підтримки швейцарської культурної програми - Україна "Про Гельвеція".

Детектор медіа за повідомленням прес-служби Форуму видавців


 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6988
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду