Микола Джига: Передсмертна записка Кравченка написана чужою рукою

4 Серпня 2006
2183
4 Серпня 2006
14:19

Микола Джига: Передсмертна записка Кравченка написана чужою рукою

2183
Микола Джига: Передсмертна записка Кравченка написана чужою рукою

Депутат, екс-глава управління з боротьби з організованою злочинністю вважає, що передсмертна записка екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка написана не його рукою.

"У газетах я бачив фотографію передсмертної записки. Це не почерк Кравченка - я прекрасно знаю почерк Юрія Федоровича, багато років з ним проробив", - відзначив Джига.

За словами Джиги, він постійно дзвонив Кравченку перед смертю.

"Йому немов не вистачало спілкування. Він дуже переживав, говорив: "Знайдуть двох відморозків, і ті дадуть свідчення проти мене... Треба ж владі відзвітуватися про розкриття резонансної справи", - процитував слова Кравченка Джига.

"Коли заарештували Пукача, він дуже хвилювався, побоювався, що того чимось напоять або ще як-небудь повпливають і він дасть свідчення на Юрія Федоровича. Що той нібито давав указівки про стеження за журналістом (Гонгадзе)", - додав він.

Останній раз Джига передзвонив Кравченка, почувши, що він утік від прокуратури в Росію.

"Я йому подзвонив. "Ви де?" - запитую. - "Як де? Вдома. Завтра мене викликають", - говорить. Я йому раджу: "Йдіть, не бійтеся, ви ж ні в чому не винні". Він мені відповів, що усе розуміє і збирається піти. А вранці - таке лихо", - розповів екс-підлеглий Кравченка.

Джига упевнений, що за Кравченком велося зовнішнє спостереження і вимагає розслідувати цей факт.

Також він розповів про те, що дружина Кравченка зайшовши в гараж після його смерті знайшла там чужі сліди і натоптаний сніг.

"День видався сніжний, і було гарно видно дуже багато чужих слідів. Але ж вона зайшла в гараж, коли там нікого, крім чоловіка, не було. Крім того, у пресі проскочила інформація про те, що на правій руці Кравченка були зламані два пальці", - розповів Джига.

За словами Джиги, Кравченко не вів свого розслідування справи Гонгадзе.

Він також скептично оцінив версію, що замовлення на Георгія Гонгадзе "ішло по лінії Юрій Дагаєв - Едуард Фере (керівник апарата міністра внутрішніх справ у той час)".

"Важко що-небудь сказати. Фере був досвідченим і запеклим сищиком, вважався вчителем Кравченка. Він не мав адміністративних повноважень давати вказівки, хоч був при Юрієві Федоровичу дуже впливовим", - відповів він.

Джига називався депутатами-"регіоналами" одним із претендентів на посаду міністра внутрішніх справ, поки цю квоту не віддали президентові.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2183
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду