Віктор Ющенко: сьогодні відбудеться офіційне підписання Універсалу національної єдності

3 Серпня 2006
5026
3 Серпня 2006
11:13

Віктор Ющенко: сьогодні відбудеться офіційне підписання Універсалу національної єдності

5026
Віктор Ющенко: сьогодні відбудеться офіційне підписання Універсалу національної єдності

Президент Віктор Ющенко повідомив, що сьогодні, 3 серпня, відбудеться офіційне підписання Універсалу національної єдності. Про це він заявив представниками ЗМІ у прямому ефірі українських телеканалів. 

Глава держави повідомив, що на момент розмови з журналістами вже «почалася ратифікація Універсалу і його підписали Голова Верховної Ради Олександр Мороз, лідер Партії регіонів, лідер «Нашої України», прем’єр-міністр України, Президент України». Президент висловив переконання, що до цього документу приєднаються й інші партнери. «Це дає мені право говорити, що те питання, яке було для нас дуже дискусійне останні дні і, по суті, формувало дуже суперечливі відносини, сьогодні знято», – наголосив Президент.

Підписання Універсалу національної єдності, переконаний Віктор Ющенко, «поставило крапку в основах визначення внутрішнього і зовнішнього курсу України». «Завтра [3 серпня] ми проводимо офіційне підписання Універсалу і я готовий буду дати детальні коментарі навколо речей, які відносяться до внутрішнього і зовнішнього курсу, зафіксованих  в Універсалі», – сказав Глава держави.

Президент переконаний, що Універсал «принесе відповіді, що стосуються єдності України, бо в дійсності Україну ніхто не хоче ділити, не хоче федералізму і сепаратизму». Натомість, за його словами, проблеми, що стосувалися цих питань, були лише спекуляціями, від яких політичні сили «повинні публічно відмовитись». Це ж саме, підкреслив Глава держави, стосується і, зокрема, питань мовної проблематики, земельного питання тощо. «Більше дискусій і різночитань, які були декілька тижнів тому, я переконаний, в українській політичній практиці, принаймні в колі підписантів, не буде», – ! наголосив Віктор Ющенко. «Ці речі беруться за основу дій коаліції, якою б вона не була, та уряду, не залежно від того, яким він буде», – додав він.

Детектор медіа за повідомленням прес-служби Секретаріату Президента

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5026
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду