Валентина Теличенко називає дії Березовського стосовно Мороза "піар-акцією"

1 Серпня 2006
7856
1 Серпня 2006
12:58

Валентина Теличенко називає дії Березовського стосовно Мороза "піар-акцією"

7856
 Валентина Теличенко називає дії Березовського стосовно Мороза "піар-акцією"

Представник інтересів вдови убитого журналіста Георгія Гонгадзе Валентина Теличенко називає "піар-акцією" Бориса Березовського заяву Фонду громадянських свобод про причетність нинішнього спікера Олександра Мороза до убивства журналіста.

"Це не більше не менше - піар-акція фонду Бориса Абрамовича Березовського. Коли в Україні і так важко, криза, вони її ще більше збільшують", - сказала Теличенко у вівторок в інтерв'ю журналістам.

За словами адвоката, "нічого нового" у цій інформації немає, оскільки, як стверджує Теличенко, в інтернеті кілька років можна було знайти інформацію людини, "яка говорить не менше", ніж свідок, знайдений Гольдфарбом.

Разом з тим, Теличенко підкреслила, що "усі ці факти, природно, потрібно перевіряти всіма способами". "Є речі, які потрібно досліджувати", - відзначила вона.

Депутат від СПУ Микола Рудьковський не виключає, що заява представника Фонду Березовського щодо причетності Мороза до вбивства Гонгадзе є "помстою" БЮТ за те, що їхня лідерка не стала прем’єр-міністром.

"Березовський тісно співпрацював з Тимошенко. Можливо вона хоче помститися за те, що не стала прем'єром", заявив депутат журналістам в парламенті.

На його думку, єдина мета оприлюднення таких заяв - "відволікти увагу, в черговий раз облити брудом Мороза, і приклеїти до нього вбивство Георгія Гонгадзе".

"Це доказ того, що деякі сили все ще зацікавлені в тому, щоб справа Гонгадзе ніколи не була розслідувана повністю", сказав Рудьковський, додавши, що соціалісти натомість зацікавлені у всебічному розслідуванні справи, включно із встановленні організаторів.

При цьому він порадив Гольдфарбу не оприлюднювати відомі йому факти на прес-конференції, а звертатися із поданням до Генпрокуратури.

У прес-службі Генеральної прокуратури повідомили, що поки перевіряють факт передачі свідчень свідків Гольдфарбом і пообіцяли прокоментувати ситуацію найближчим часом.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7856
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду