Ющенко закликав усіх об’єднатися і підписати універсал

27 Липня 2006
4361
27 Липня 2006
16:56

Ющенко закликав усіх об’єднатися і підписати універсал

4361
Ющенко закликав усіх об’єднатися і підписати універсал

Президент Віктор Ющенко, відкриваючи засідання круглого столу, закликав його учасників об’єднатися навколо національних інтересів України.

"Це винятково непростий момент, і я звертаюся до всіх політичних сил розпочати процес об’єднання навколо принципів єдності країни. Ми повинні об’єднатися навколо забезпечення національного суверенітету, цілісності кордонів, території, втілення економічних перетворень, гарантування всіх демократичних прав і свобод, які завойовані", - сказав Ющенко під час свого виступу.

"Переконаний, що в політичному житті країни наступає момент істини. Нам треба приймати рішення", - додав він.

За словами президента, політичні сили мають "неминучий вибір - або іти дорогою конфронтації, або покласти шлях до реального згуртування нації".

"Другий крок набагато складніший, ніж перший. Дуже часто певним політичним силам важко його пояснювати своєму електорату, але це можливо", - сказав він.

Ющенко наголосив, що вирішення проблеми знаходиться сьогодні "в руках політиків". "Або вони стоять на основі консолідації, або жити принципом нетолерантності, політичної боротьби до останнього солдата", - зазначив він.

"Я надіюся, що сьогоднішній круглий стіл стане точкою відліку нового часу в політичному і суспільному українському житті", - сказав Ющенко.

Президент також назвав єдність "безальтернативною категорією", яка має бути результатом круглого столу.

"Її принципи є такі: соборність українських земель, непорушність кордонів і території, тісний діалог регіонів, гарантування державності української мови, цивілізованого ставлення до мов і культур національних меншин, дотримання свободи слова, ліберальних умов для економічного поступу, реалізація європейського курсу нації", - сказав він.

"Нам треба вийти із курсу хитання, зайняти чітку позицію в цих важливих для долі України перспектив", - додав президент.

За словами Ющенка, за круглим столом політичні сили повинні "відмовитися від політичного реваншу і протистояння, підтвердити незмінність і незворотність внутрішнього і зовнішнього курсу України, відійти від особистих амбіцій".

Ющенко також сказав, що за результатом круглого столу має стати документ - "універсал національної єдності".

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4361
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду