KP Media здійснила перше медіа IPO в Україні

27 Липня 2006
9568
27 Липня 2006
13:25

KP Media здійснила перше медіа IPO в Україні

9568
KP Media здійснила перше медіа IPO в Україні

27 липня 2006 року компанія KP Media (раніше відома як KP Publications), один з лідерів українського ринку друкованих ЗМІ Інтернету, провела первинне публічне розміщення акцій (IPO). Компанія розмістила 20% своїх акцій на торговельному майданчику ПФТС.

Радниками видавничого будинку по проведенню IPO були обрані:

- один з найбільших інвестиційних банків в Україні Dragon Capital

- інвестиційна компанія ABD Capital Ukraine

Покупцями цінних паперів KP Media, за словами Андрія Пивоварського, віце-президента Dragon Capital, стали насамперед західні портфельні фонди. Крім того, 7% акцій будуть передані співробітникам компанії, - говорить Джед Санден, засновник і директор KP Media. Він також розраховує, що IPO дозволить видавничому дому залучити інвестиції в розмірі близько 11 млн доларів для розвитку бізнесу і запуску нових проектів.

У березні 2006 року KP Media успішно продала облігації групі західноєвропейських інвесторів. "На кошти, вилучені в результаті випуску облігацій цієї весни, ми змогли почати випуск газети 15 хвилин", - зазначає Джед Санден. Найближчим часом компанія планує запустити декілька нових інтернет-проектів і друкованих видань.

KP Media також має намір збільшити свою частку як на ринку друкованих ЗМІ, так і в інтернеті. Компанія збирається розвивати присутність своїх видань у регіонах і запускати нові проекти. Досягненню цих цілей, вважають у KP Media, буде сприяти швидко зростаючий ринок реклами. У 2006-м, за прогнозами, його обсяг досягне 800 млн доларів, що на 20% більше, ніж на рік раніше.

Під брендом KP Media реалізовано 11 великих проектів. Серед них - журнали "Кореспондент", "Афіша", "Pink", газети "Kyiv Post", "15 хвилин", інтернет-портал bigmir.net і сайт новин korrespondent.net. Компанія займає 15% ринку журнальної продукції України і 50% інтернет-ринку. Нова назва - KP Media - прийшла на зміну KP Publications для того, щоб показати зацікавленість компанії у всіх видах медіа.

KP Media заснована в 1995 році громадянином США Джедом Санденом, який більше 12 років живе в Україні. У компанії працює більш 500 чоловік.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9568
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду