Полтавська телекомпанія "Місто" конфліктує через порушення корпоративних прав

26 Липня 2006
9795
26 Липня 2006
12:59

Полтавська телекомпанія "Місто" конфліктує через порушення корпоративних прав

9795
Полтавська телекомпанія "Місто" конфліктує через порушення корпоративних прав

Телекомпанія ТзОВ «Студія «Місто» (м.Полтава) опинилася в центрі скандалу. Після того, як один з власників підприємства, В.І.Веляда, який володів найбільшою часткою у статутному капіталі, продав блокуючий пакет корпоративних прав на «Студію «Місто» ВАТ «Полтавтрансбуд», претензії на відповідні корпоративні права пред’явив громадянин В’ялий - на підставі договору з Велядою про заставу цих прав. Але Веляда заявляє, що цей договір підроблений. Тим не менше, суд уже розглянув і задовольнив позов В’ялого щодо спірних корпоративних прав.

21 червня 2006 року в приміщення телеканалу «Студія «Місто» увірвалася група чоловіків, учинивши при цьому бійку з охоронцем приміщення. Свої дії вони мотивували вступом В’ялого в права на телекомпанію. Внаслідок бійки було завдано збитків на суму 198 000 грн. Захоплення телеканалу зафіксоване на відео, серед захоплювачів є особи, дуже схожі на синів пана Некрасова, Голови правління Полтава-банку, і на одного з колишніх високопосадовців полтавської міліції.

На даний момент громадянином В’ялим пред’явлено позов уже до ТРК «Студія «Місто», суть якого зводиться до вимоги вчинити певні дії – внести зміни до Статуту, ввівши В’ялого до складу учасників (власників) Товариства з обмеженою відповідальністю «Студія «Місто». Керівництво телекомпанії припускає, що дані події можуть бути викликані наближенням виборів Міського голови міста Полтави. «Студія «Місто» є одним з двох каналів обласного рівня в полтавському регіоні. В зв’язку з описаними подіями порушено кримінальну справу, розслідування веде слідчо-оперативна група Полтавського міського управління УМВС у Полтавській області.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9795
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду