Херсонським журналістам знову погрожують місцеві політики

25 Липня 2006
15210
25 Липня 2006
16:15

Херсонським журналістам знову погрожують місцеві політики

15210
Херсонським журналістам знову погрожують місцеві політики

Головний редактор Херсонської газети “Наша Україна” Володимир Косюк занепокоєний стовідсотковістю безпеки власного життя та життя своєї родини. Про це він сьогодні заявив на прес-конференції в агентстві УНІАН, провести яку херсонського журналіста примусили події останніх днів.

Нагадаємо, що лідеру херсонської обласної організації ПР і «за сумісництвом» голові облради Володимиру Демьохіну не сподобалося, як журналіст про нього пише і заявив на своїй нещодавній прес-конференції, що за подібне “комусь варто було б і “врізати». За словами Володимира Косюка, останнім часом прямі погрози стали частішими, що змусило журналіста подати позов до суду - повідомляє прес-служба Нашої України.

“Першим ударом”, якого зазнали херсонські журналісті за півтора року свободи слова , був підпал квартири собкора газети "Киеские ведомости" Сергія Яновського, – повідомив Володимир Косюк . – Сьогодні я особисто перебуваю під тиском : пропозиції чималих сум за припинення виходу газети “Наша Україна” перейшли до прямих погроз”.

Як зазначив сам Володимир Косюк, звертатися по допомогу до місцевої спілки журналістів немає сенсу, оскільки теперішній її голова є гендиректором обласного державного телебачення , а тому є людиною “дуже обережною”. Херсонський журналіст переконаний, що варто б було створити нову організацію, яка б дійсно переймалася проблемами журналістів та відстоювала їхні права . Він закликав своїх колег зі столичних ЗМІ до професійної солідарності та підтримки, а також наголосив, що сьогоднішні утиски журналістів з боку представників Партії регіонів вже є тенденцією і загрожує поверненням у минулі часи “темників” та загибелі журналістів .

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15210
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду