Мороз вирішив допомогти опозиції захищати побитих януковичами журналістів

13 Липня 2006
1740
13 Липня 2006
11:18

Мороз вирішив допомогти опозиції захищати побитих януковичами журналістів

1740
Мороз вирішив допомогти опозиції захищати побитих януковичами журналістів

Верховна Рада доручила Генпрокуратурі та міністерству внутрішніх справ розслідувати факт нападу депутатів від Партії регіонів на журналістів СТБ.

Про це на засіданні у четвер оголосив спікер Олександр Мороз після виступу члена "Нашої України" Лілії Григорович.

Депутат заявила, що інцидент з побиттям журналістів депутатами Партії регіонів – це "безпрецедентна подія", яка була "охрещена в народі як "Вони повертаються".

"Від імені "Наша Україна" та фракції БЮТ заявляємо: вони в Україну не повернуться!", - заявила Григорович.

Вона також звернулася до лідера фракції Партії регіонів Віктора Януковича: "Оце ви таким чином починаєте свою ходу на посаді голови фракції і хочете стати прем’єром?"

За словами Григорович, ця подія "несе загрозу свободі".

Перед виступом Григорович фракції "Наша Україна" та БЮТ за командою заглушили свої сирени.

Як відомо, у середу до знімальної групи програми "Вікна", що складається з кореспондента Маргарити Ситник та оператора Володимир Новосада, на мітингу біля стін Верховної Ради підійшли кілька людей з депутатськими значками, серед яких був член фракції Партії регіонів Олег Калашников.

Вони зажадали від оператора вилучити з камери і віддати їм відеокасету зі знятим матеріалом. Як заявляє телеканал, коли телевізійники відмовилися, то касету забрали силою.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1740
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду