Президент виступив із заявою з приводу ситуації у ВР

10 Липня 2006
4551
10 Липня 2006
14:03

Президент виступив із заявою з приводу ситуації у ВР

4551
Президент виступив із заявою з приводу ситуації у ВР

Заява Президента Віктора Ющенка з приводу ситуації у Верховній Раді:

«Останні події у Верховній Раді України викликали широку суспільну реакцію. Численні звернення до Президента України свідчать про масове незадоволення бездіяльністю Парламенту і тривалими політичними інтригами, що вказують на неповагу до Конституції України та визначених і підтримуваних народом демократичних принципів розвитку країни.

У цій ситуації чітко зазначаю про свою позицію:

Як гарант додержання Конституції України Президент неухильно стоятиме на принципах дотримання її духу та букви.

Я не приймаю жодних конфронтаційних сценаріїв, які здатні завдати шкоди народові та уразити стабільність країни.

Без упередження вимагаю від парламентських сил остаточного визначення і легітимного створення коаліції депутатських фракцій. Незалежно від формату коаліції, я категорично наполягаю на дотриманні політичною більшістю принципів єдності країни і виконанні програми реформ, яка отримала загальну народну підтримку на виборах Президента України у 2004 році.

Потрібно негайно припинити розігрувати мічену карту суспільного протиставлення і негайно приступити до відповідальної діяльності парламенту та нового уряду.

Чітко стверджую, а відтак безумовно виходитиму з того, що чинний внутрішній і зовнішній політичний курс є і будуть незмінними. Очікую, що ця вимога буде адекватно відображена у діях майбутньої коаліції.

Підкреслюю, що відсутність Конституційного Суду вкрай негативно впливає на внутрішньополітичну ситуацію та підриває будь-які спроби встановити атмосферу політичної довіри. Лише Конституційний Суд здатен оцінити конституційність дій усіх гілок влади. Це – запорука легітимності усіх перспективних рішень і заходів.

Відтак, за сучасних умов єдино прийнятними є такі кроки.

Формування коаліції і представлення її програми.
Приведення до присяги суддів Конституційного Суду.
Призначення нового Прем’єр-міністра України і початок системної та спільної роботи Парламенту та Уряду на основі чинного державницького курсу».

"Детектор медіа" за інформацією прес-служби Президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4551
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду