Москва планує інвестувати в будівництво Російського культурного центру в Києві понад 5 млн. дол.

5 Липня 2006
7084
5 Липня 2006
10:42

Москва планує інвестувати в будівництво Російського культурного центру в Києві понад 5 млн. дол.

7084
Москва планує інвестувати в будівництво Російського культурного центру в Києві понад 5 млн. дол.


Про це повідомив сьогодні журналістам Надзвичайний і Повноважний посол РФ в Україні Віктор Черномирдін після зустрічі з Київським міським головою Леонідом Черновецьким, передає УНІАН.

 

Черномирдін зазначив, що сьогодні було вирішене важливе питання про будівництво Культурного центру Росії в Києві, й він висловив подяку за це Черновецькому.

За інформацією посла, вже готове проектне рішення цього центру, узгоджена вся необхідна документація, залишилося лише одержати відповідне рішення Київради про виділення земельної ділянки. Влада Києва запевнила посла в тому, що питання буде вирішене на найближчій сесії. Під будівництво планується виділити землю загальною площею 100 тис. кв. м за адресою: вул. Кудрявська, 23.

За словами Черномирдіна, фінансувати будівництво буде російська сторона, й усі необхідні кошти для цього виділені.

Такий же центр, за його словами, діє в Москві на Старому Арбаті, й там проводяться заходи та зустрічі навіть на рівні президентів. Черномирдін також зазначив, що з кожним роком збільшується число російських бізнесменів, які хочуть працювати в Україні, особливо це стосується сфери будівництва. Він підкреслив, що за останні роки й Київ, й Москва значно просунулися в своєму розвитку, але кожне місто по своєму, й тому їм є чим поділитися.

Він нагадав про проект будівництва мікрорайонів, які здійснюватимуться киянами в Москві та москвичами в Києві. Цей проект обговорювався до виборів, але після виборів питання дещо призупинилося.

Черновецький у свою чергу сказав, що цей проект буде продовжений, і мер готовий відправити своїх молодих замів до Москви набратися досвіду з управління столицею.

Черномирдін запропонував також меру Києва зустрітися найближчим часом із мером Москви Юрієм Лужковим для того, щоб "пожвавити" відносини між Києвом і Москвою. Черновецький із радістю заявив про готовність приїхати до Москви й зустрінься з мером, оскільки вважає Лужкова реформатором, у якого завжди дуже високий рейтинг. "Багато що нам подобається, багато що ми сприймаємо, і нам цікаво зрозуміти образ думок через документи і через розмову", - підкреслив Черновецький.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7084
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду